Koszorúk zsaluzása gyorsan, egyszerűen, azonnali betonozással és a zsaluzat eltávolítása nélkül!

Minden épületnek van merevítő koronája, amely szerves részét képezi az építménynek. A VELOX rendkívül hatékony koszorúzsaluzatot kínál – olyan cementkötésű faforgácslemez táblákat, amelyek, mint bent maradó zsalu funkcionálnak, és a ház szerkezetének részét képezik.
A ház koronáját egy előre elkészített zsaluzatba öntik. A hagyományos módszerrel a zsaluzat létrehozása fa felhasználásával történik (deszkák és prizmák). Az ilyen típusú zsaluzat azonban túl sok erőfeszítést és időpazarlást jelent. A VELOX zsalurendszerei a koszorúk kiemelt hatékonyságú zsaluzati változatát képviselik. A VELOX koszorúk zsaluzata egy 250 mm magas VELOX WSC 35 cementkötésű faforgácslapból és egy rögzítőkapocs készletből áll. A VELOX lapok kiváló hő- és hangszigetelési paramétereket rendelkeznek. A legnagyobb előnyök közé tartozik az összeszerelés gyorsasága. Az építés nagyon gyors – mindössze 4 perc alatt elkészíthet egy folyóméter kétoldalas zsaluzatot.
A konstrukció típusától függően a koszorúk egy- vagy kétoldali zsaluzatát különböztetjük meg.

 


A VELOX zsalurendszer az úgynevezett bentmaradó zsalurendszert kínálja, melynek köszönhetően nagy időmegtakarítás érhető el, és a zsaluzat eltávolításával járó költségek megszűnnek. Ha a VELOX lemezzel zsaluzza a koszorúkat, többé nem kell törődnie a fadeszkák eltávolításával, állványzatok összecsukásával, mozgatásával, stb. A cementkötésű forgácslapot, ha egyszer összerakja, azt többé nem kell szétszedni. Ezeknek a tábláknak az az előnye, hogy tökéletes zsaluzatot, szigetelést és vakolatalapot kapunk egyben. A szárazépítési rendszer azt is garantálja, hogy már nem kell várni a betonozásra, hanem azonnal betonozhat. Ugyanakkor a VELOX a lemezek 50 vagy 100 mm vastag, hőszigetelt expandált polisztirol lapokkal ellátott változatát is kínálja, ami gyakorlatilag minden épülethez alkalmassá teszi. A VELOX koronalemezekkel könnyen lehet dolgozni, és különféle formájúvá alakíthatóak.

 

A koronazsaluzat felszerelése a korona megerősítése és a vasalat behelyezése előtt kezdődik. A VELOX koszorúk zsaluzatát a teherhordó falakra, korróziógátló kezeléssel ellátott rögzítőkapcsokkal rögzítik, míg maguk a kapcsok és a táblák betonozás után is az épületszerkezet részei maradnak. A kapcsok hossza mindenkor megfelel a falazat szélességének. A koronalemezt a lemez bevágásaiban kapcsokkal látják el és a falszerkezetre helyezik. Az illesztett táblákat csavarral vagy szöggel rögzítjük egymáshoz a tábla széle fölött, és a sarkakat két kötéssel rögzítjük. A koszorúk zsaluzatának ez a gazdaságos változata kiváló minőségben és hatékonysággal erősíti meg épületének szerkezetét.
A VELOX márka „Építs modern módon, gazdaságosan, gyorsan és hőhidak nélkül” filozófiája ebben az esetben is teljes mértékben érvényesül. A VELOX lapokkal mindössze 4 óra alatt elkészítheti a zsaluzatot egy hétköznapi családi ház koszorúihoz. Professzionális minőségben. És az ezt követő lebontási munka nélkül.

A Velox termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2024.03.25.