Lakókomfort növelése belső oldali hőszigeteléssel

A Multipor ásványi hőszigetelő lapok segítségével jelentősen növelhető a lakóterek komfortja. A komfort nem merül ki a magasabb szobahőmérsékletben, hanem ide tartozik még az egészségesebb lakókörnyezet, a hőhídmentes felületek kialakítása.

Belső oldali hőszigetelés mellett dönthetünk anyagi okokból, - rezsidíj csökkentése - ezért megnöveljük a homlokzati falak hőszigetelő képességét, illetve magasabb lakókomfortú otthonban szeretnénk élni, vagy ha a külső oldali hőszigetelés homlokzatvédelmi okokból nem megoldható, de mégis szeretnénk energetikailag korszerűsíteni az ingatlant.

A Multipor lapok beépítését követően a külső falak belső felületének hőmérséklete több fokkal emelkedik, fűtési időszakban megszűnik a falak kellemetlen hideg sugárzása. A magasabb lakókomfortot alacsonyabb léghőmérséklettel is biztosítani lehet, így a fűtésszámlánk is csökken.

Multipor lapok alkalmazásával megszűnnek a penészes falsarkok, illetve falfelületek. A legtöbb esetben a penészedés a rosszul szellőző (pl. szekrények mögött) és a hűvös felületeken alakul ki. Az alacsonyabb hőmérsékletű levegő kevesebb nedvességet tud megtartani, ezért csapódik ki a nedvesség a falfelületeken, amikor a szoba meleg levegője a rosszul hőszigetelt falsarkok környezetében túlságosan lehűl. A belső oldali hőszigetelés használatával magasabb felületi hőmérsékletet érünk el, így a falon nincs páralecsapódás. Miért? A Multipor lapok kapilláraktív tulajdonságából adódóan a lecsapódott nedvesség nem halmozódik fel, hanem gyorsan elpárolog. A hőszigetelőlapok szervetlen összetevőkből állnak, pH értékük lúgos, a penészgomba fejlődéséhez nem megfelelő. A penészgombák táplálékként szerves anyagokat használnak fel, mint például magas diszperzió tartalmú festékek, papír tapéta, gumi, szilikon, de képesek a felületen megtapadó szálló port is táplálékként felhasználni, ezért láthatunk még fém vagy üvegfelületen is penészgombát.

Tipp:

  • A Multipor lapok felragasztása előtt a penészes felületről a penészt távolítsuk el! A penészgomba eltávolításához környezetbarát, természetes megoldást válasszunk! (pl: szalmiákszesz; ecet; szódabikarbóna stb.)
  • Fontos, hogy a Multipor hőszigetelő lapok beépítése minden esetben Multipor habarccsal teljes felületű ragasztással történjen!
  • A belső oldali hőszigeteléssel ellátott falba csatlakozó egyéb szerkezetek (födém, válaszfalak) hőhídként működnek, ezért javasolt a hőszigetelő lapok befordítása, a hőhídak minimalizálása érdekében.
  • Régi épületek teljes körű belső hőszigetelése előtt kérjen szakértői konzultációt.

Bővebb információ és kivitelezési videók az alábbi linken találhatók: www.hoszigetelesbelulrol.hu

Zöldszám: 06-80-69-69-00; zoldszam@xella.com