Legyen megbízható kezekben a tető

A megfelelő szakember kiválasztása legalább olyan fontos, mint a minőségi alapanyag. Mivel otthonunk koronája a tető nem csak esztétikai, de komoly védelmi funkciót is ellát, legjobb, ha már a tervezés fázisában konzultálunk szakértővel. A Terrán felelős gyártóként segíti vásárlóit a megfelelő mesteremberek megtalálásában.

Az alábbi szempontokat mindenképpen mérlegeljük, mielőtt valakinek megbízást adunk:

Impozáns ajánlásokkal, referenciákkal rendelkezik

Ha ácsot vagy tetőfedőt keresünk, ezernyi hirdetéssel és weboldallal találkozunk, de a mai világban egy hívogató honlap még nagyon kevés. Érdemes inkább ismeretségi körben érdeklődni vagy akár közösségi média felületen az építkezős, felújítós csoportokban szétnézni. Azt viszont tartsuk szem előtt, hogy az igazán jó szakemberek nem magukat ajánlják, hanem többnyire mások ajánlják őket. Amikor pedig már begyűjtöttünk 2-3 nevet, lehetőség szerint menjünk el megnézni néhány kész munkájukat.

Szerződéssel és számlával dolgozik

Tetőt nem papírból építünk, de azért nagyon fontos, hogy a megbízott szakember papírjai rendben legyenek. Az igazán megbízható, tapasztalt mesteremberek ma már vállalkozás keretében dolgoznak.

Ezenkívül ma már a számlaadás is alapvető kell, hogy legyen. Kerüljük az olyanokat, akiknek az árajánlatában az szerepel, hogy számlával egy bizonyos összegért vállalják a munkát, anélkül viszont olcsóbban.

Az pedig plusz pont, ha nem ragaszkodik az illető a készpénzhez, hanem átutalással tudjuk rendezni a költségeket, saját érdekünkben pedig szerződést is érdemes kötnünk vele, hiszen ezek mind további biztosítékot jelentenek, valamint állami támogatások, pályázatok esetében kötelező a szerződés, valamint a számla!

Részletes árajánlatot ad írásban

Ha új házat építünk, akkor az ács az építész tervei alapján ki tudja számolni a várható költségeket. Ám meglévő tető felújítása vagy komplett cseréje esetén mindenképpen szükséges a helyszíni felmérés. A munkájukra igényes ácsok csakis a tető pontos ismerete után kalkulálnak, ajánlatukban pedig részletezik az egyes munkafázisokat, valamint a szükséges anyagokat is, hogy a megrendelő teljes képet kapjon a költségek eloszlásáról.

Rendszerben gondolkodik

A tetőfedés nem merül ki annyiban, hogy valaki szépen fel tudja rakosgatni a cserepeket. Ma már a korszerű háztetőkhöz számos kiegészítő elem is hozzátartozik (például tetőfólia, tető-hőszigetelés, ereszcsatorna-rendszerhófogók), ezért ajánlott olyan ácsot keresni, aki ismeri és alkalmazza a modern technológiákat, alapanyagokat, komplett tetőfedő rendszert tud ajánlani annak érdekében, hogy otthonunk koronája évtizedekig kifogástalan legyen. 

Munkadíjra nem kér előleget

Amennyiben a vállalkozó szerzi be a szükséges anyagokat, akkor annak költségét szokás előre rendezni, de a munkadíjat csakis a tető elkészülte után fizessük ki. Az esetleges vitákat elkerülve pedig a fizetési ütemezést érdemes a szerződésben is kikötni. 

Ismeri a modern, fenntartható megoldásokat

A Terránnál 2022 is a Generon éve: a környezettudatosság és a megújuló energiaforrások irányába mutatkozó egyre nagyobb igény mellett továbbra is fontos szempont az esztétikum, mely gyakran kizáró tényezőt jelent a hagyományos nagytáblás szolárpanelek esetében. Erre kínál megoldást a napelemes tetőcserép, amellyel – a betoncserép felületére integrált napcelláknak köszönhetően – kiküszöbölhető a tetőáttörés, csökkentve ezzel a viharbiztonsági kockázatot, prémium megjelenést garantálva az ingatlan számára, egyben növelve is annak értékét.

A Generon egyedülálló a piacon: a magyar fejlesztés több mint 100.000-es nagyságrendben került beépítésre, és 250-nél is több háztartás, valamint közintézmény energiaellátását fedezi. 

A Terrán felelős gyártóként nemcsak az alapanyagok, hanem a mesteremberek kiválasztásában is segíti a megrendelőket. Az Ácskereső weboldalon néhány kattintással megtalálhatjuk a hozzánk legközelebb eső Tetőspecialistát, aki megfelel minden fenti feltételnek. A weboldalon a Hivatalos Terrán Generon Kivitelező Partner titulussal rendelkező szakembereket külön jelzik.

A Terrán termékekről érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!

2022.05.04.