Lépcső profilok

A lépcső profil fektetésekor három szempont szerint dönthetünk:

  • a profilnak biztonságossá kell tennie a lépcsőt
  • védje az éleket a sérüléstől, töréstől
  • valamint szép formájú, dekoratív látványt nyújtson

A VIARPROFIL olyan VI-scala lépcső termékcsaládot kínál, amely beépíthető és utólagosan lefektethető profilokat is tartalmaz. A beépíthető típust szögletes és íves formában ajánljuk, míg az utólagos lépcső profilnál a szögletesebb stílus keresettebb. A lépcső profil anyaga lehet alumínium, rozsdamentes acél vagy sárgaréz, felülete csúszásmentesen rovátkolt vagy gumibetéttel ellátott.

A VI-scala profil lefedi a külső lépcsőéleket, óvja a letöréstől, hajszálrepedések kialakulásától. Magán- és középületeknél egyaránt javasolt. Használatukkal a lépcső nemcsak szebbé, hanem biztonságosabbá és csorbulás mentessé is válik.

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

1.Válassza ki a burkolat vastagságának megfelelő magasságú profilt!

2.Vágja le a megfelelő hosszúságú élvédőt!

3.Vigye fel a ragasztó réteget az alapfelületre! 

4.Nyomja bele a profilt a ragasztóba, a perforált részen a ragasztó átöleli az élvédőt!

5.Hagyjon 0,5 - 2 mm fugahézagot a burkolólap és az élvédő között!

6.A natúr alumínium oxidálódik, ezért nedves, párás helyiségekben inkább az eloxált profil használata javasolt!


A VI-scala AST szögletes lépcső profil erőteljes, csúszásmentes bemart felülettel ellátott élvédő, használatával a lépcső nemcsak szebbé, hanem biztonságosabbá, tartósabbá is válik.
A termékcsalád pro és eco kivitelezésben rendelhető. A két típus közti különbség alapvetően az adott profil hosszúságában, valamint a gyártása során felhasznált anyagmennyiségben jelentkezik.


A VI-scala ASTC egy speciálisan lekerekített, beépíthető íves alumínium lépcső profil.
A profil 100%-osan lefedi a lépcsőfokok fugáit, és megóvja a lépcső külső éleit a sérüléstől.
A függőleges szár esztétikus megjelenést biztosít és egyben megakadályozza a hajszálrepedések kialakulását. Felülete rovátkolással ellátott, erőteljesen csúszásmentesített.

Csúszásgátló szalag

A VI-adesio, azaz csúszásgátló szalag bel- és kültérre is használható. Öntapadós, nagyon erős ragasztási felülettel rendelkezik, csúszásmentessé téve a lépcsők éleit, medencék, kádak, zuhanyzók csúszós felületeit. Balesetveszélyes lépcsők esetén, főleg hidegebb, téli időszakban elengedhetetlen a felragasztása. Kínálatunkban fekete, fehér, szürke, transzparens és fekete-sárga színekben kapható. A VCSLU25 szalag a világítás lekapcsolása után egy ideig foszforeszkál, sötétebb helyeken segítve a tájékozódást.
Az Aqua-Safe változat ‘finom’ felületű, ezért a zokni és harisnya anyaga rálépéskor nem ragad rá. Felhelyezésével a csúszásmentes felület zuhanytálcában, fürdőkádban is kialakítható.

Terasz profil

A VI-pulpitum profil az erkélyek, teraszok vízorros lezárására alkalmas. Kialakításának köszönhetően a burkolatról lefolyó víz 100%-át lecseppenti, ezáltal nem jut víz, csapadék a burkolólapok alá.
A profil letisztult, egyszerű és elegáns megoldást nyújt a burkolólap élének lezárására és az időjárási behatásokkal szembeni védelemre.

A VI-pulpitum teraszprofilt pro és eco kivitelben kínáljuk. A két típus közti különbség alapvetően az adott profil hosszúságában, valamint a gyártása során felhasznált anyagmennyiségben jelentkezik.