Lindab professzionális vízelvezetés

Amikor építkezünk, a tető megtervezése és a tetőfedő anyag kiválasztása mellett azonos súllyal kell latba vetnünk a vízelvezetés megtervezését is.

​Sokan talán nem is gondolják, de egy rossz vízelvezetés következtében sokkolóan nagy károk keletkezhetnek az épületben, és annak közvetlen környezetében is.

A mai heves nyári záporok, amikor egy félóra alatt is képes akár egyhavi csapadék is lezúdulni, vagy a téli havazások utáni olvadás nyomán hirtelen keletkező nagy mennyiségű víz – mind komoly veszélyt jelentenek a megfelelő ereszcsatorna rendszerek híján.

A hatékony védekezés két részből tevődik össze:

– a tetőről össze kell gyűjteni a csapadékot

– majd azt el kell vezetni a ház közvetlen közeléből

 Ezzel megóvjuk az épület alapját, amivel pedig elejét vehetjük az idővel fellépő statikai problémának, az állandó vízszivárgás miatti szerkezeti károsodásnak.

LINDAB RAINLINE RENDSZEREK KÉTFÉLE BEVONATTAL

Az ereszcsatorna rendszerek nemcsak a ház alapját védik a tetőről alázúduló víztömegtől, de a ház falát, a vakolatot és a lábazatot is védik az rendszeres áztató esőtől.

Az utólagos javítás minden esetben nagyságrendekkel nagyobb költség, mint időben kialakítani egy profi ereszcsatorna és vízelvezető rendszert.

Az ereszcsatornának kettős szerepe van:

– funkcionalitás

– esztétikum

Ahhoz, hogy az ereszcsatorna funkcióját maradéktalanul ellássa, tervezését és szerelését minden esetben bízzuk szakemberre. Meghatározó a tető formája, nagysága, dőlésszöge, az ereszcsatorna lejtése, a lefolyócsövek mennyisége és a tető megfelelő pontjaira helyezése.

A csatornarendszer hosszútávon csak akkor működik tökéletesen, ha tisztítására rendszeres figyelmet fordítunk. Ezt ajánlott évente legalább egyszer elvégezni, amit szerencsés késő őszre, a lombhullás utáni időszakban elvégezni, ugyanis a csatornában összegyűlt és télen összetömörödött falevelek komoly dugulásokat okozhatnak tavaszra.

Emellett a levelektől eltömődött rendszerben, mind a csatornákban, mind a lefolyókban télen a felgyülemlett víz megfagyhat, ami a rendszer károsodásához, ezáltal pedig anyagi károkhoz vezethet.

A Lindab Rainline® ereszcsatornái olyan komplett esővíz elvezető rendszerek, melyek amellett, hogy növelik az épület esztétikáját, könnyen szerelhetők, tartósak, ellenállnak az időjárás szélsőséges hatásainak. Nem repedeznek, nem vetemednek, nem deformálódnak, ez pedig alapvető feltétele annak, hogy a víz akár évtizedeken át ne találhasson más utat magának az ereszcsatornákon kívül.

A hosszú élettartamot a kiváló minőségű svédacél alapanyag, a korrózióállóságot a horganyréteg, valamint a bevonatok garantálják.

Elite bevonat – mindkét oldalán műanyag színbevonattal ellátott, horganyzott acél ereszcsatorna-rendszer, 30 év garanciával.

Magestic bevonat - továbbfejlesztett cink-magnézium horganybevonattal ellátott acél esővíz-elvezető rendszer, 10 év garanciával.

A LINDAB ereszcsatorna - rendszerei mindig komplett rendszerek - eresz, lefolyó, fittingek - így minden pontosan, precízen tervezhető, számítható, nincsenek időközben felmerülő váratlan költségek, szükségtelen a helyszíni improvizáció, a kivitelezés, egyszerű, gyors és pontos. 

A pattintós rendszerű elemek feleslegessé teszik a speciális szerszámok-, míg az átgondolt tartozék-rendszer a különböző költségnövelő tömítőanyagok, ragasztók és egyéb segédanyagok használatát.

A Lindab csatornarendszere a natúr mellett további 10 színben kapható, amik közül könnyű kiválasztani a ház homlokzatával, illetve a környezetében lévő burkolatokkal leginkább harmonizáló árnyalatot.