Mamut Duo Flex L8600

Den Braven Expert bemutatja:
A vízszigetelés és burkolatragasztás forradalma

Mamut Duo Flex L8600

Egy anyag mindenek helyett

Engedje meg hogy új megvilágításba helyezzük a vízszigetelés és burkolatragasztás világát! A legújabb épületkémiai fejlődésnek hála olyan új anyagokkal bővült a Den Braven termékpalettája, ami forradalmasíthatja a vízszigetelések világát. Eddig ugye a megszokott módon végezhettük például a fürdőszobai felújítást: alapozás után két réteg kenhető vízszigetelés, majd a burkolat ragasztás. Sok éven keresztül ezek a metódusok nem változtak. A szigetelés két napot a burkolás minimum egy napot vett igénybe. Figyelni kellett a megfelelő hajlatszalag beépítésre, dilatációkra, a felület milyenségére, a rétegrendek helyességére, a ragasztásnál a lapok méretére, súlyára stb. Ezen felül a tekintélyes por és hulladék, illetve a megmaradt, bekevert anyag feleslegek is okozhattak fejtörést.


Japánban, ahol a legfőbb ellenség a földrengés, fejlesztettek egy high tech anyagot, az MS Polimert. Ez a levédett alapanyag meglepően rugalmas és borzasztó erővel bírt. Elnevezték a folyékony szegnek. Minden jobban csinált, mint az addigi ragasztók. Bírta az UV-t, a klóros vizet, akár 500 tonnával is terhelhették négyzetméterenként. Ezt a forradalmi technológiát a Den Braven átvette és a világ egyik legjobb ragasztóját hívta vele életre: a Mamut High Tack-et.


Ugyanezen elv mentén kifejlesztettük vödrös változatát, a Mamut Duo Flex L8600-at.


Az MS Polimer erőssége és kiváló tartóssága lehetővé tette, hogy a ragasztóból egyszerre vízszigetelő is váljék, mindezt egyszerre. Az egy komponensű kész termék alkalmas vízszigetelésre és méretkorlát nélküli burkolatragasztásra akár 1 nap alatt is. Bármilyen felületre (kivéve bitumen, teflon) kenhető, nedvszívóra, nem nedvszívóra (pl csempére), nem igényel hajlatszalagot és bármekkora burkolókövet, fát, fémet, dekorációs elemeket, parkettát, vynilt, hajópadlót, XPS/EPS-t, gipszkartont- stb. ragaszthatunk vele. Szinte korlátlan felhasználását segíti a könnyű használat és az újrahasználhatóság a kibontás után.

  


Kivitelezőknek akár két teljes nap megspórolását is jelentheti, nem beszélve a kevesebb anyaghasználatról, hulladék képzésről. Manapság az idő a gazdaságosság valutája, ebben kínál segítséget, a folyton új technológiákat kutató és az építőipar változó világát kisérő Den Braven.


Hagyományos termékekkel is a használati vízszigetelés ellen is védekezhetünk! Egy vagy kétkomponensű kenhető szigetelések között a burkolólap mérete, ami dönthet. Ha pl 60x60 méretű lapokkal dolgozunk, az egy komponensű szigetelés (Fürdőszoba 1k, Kültér 1k) a megfelelő. Gyorsan, hatásosan felvihető késztermék, rendkívüli rugalmassággal. A kétkomponensű polimercementes vízszigetelések (pl S-T8 / S-TLine 2k) a nagyobb méretű lapokhoz ajánlhatók. Megnövekedett stabilitás, erő és terhelhetőség jellemzi. Megfelelően rugalmas, áthidalja a pl. az esztrich repedéseit, véd a Radon földsugárzás ellen. A 2k szigetelések mindig egy profibb szintet jelentenek.


Minden vízszigetelés alapja a megfelelő alapozó vagy betonkontakt alkalmazása, illetve, hogy minimum 1,5kg/m2 legyen az anyagigénye 2 rétegben.


Szakmai és kivitelezési tanácsokért forduljon a Den Braven Magyarország csapatához!

Komeiner Péter
Műszaki tanácsadó

A Den Braven termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2023.10.05.