Mapei vízszigetelés egyszerűen!

Tudtad, hogy egy családi ház építésekor a vízszigetelés a költségek kb. 3%-a, és a reklamációk 95%-a? Ezért ha problémamentes, hosszú időn keresztül tartós burkolást szeretnél a teraszon, a fürdőszobában, válaszd a Mapei termékeit vízszigeteléshez is!

A jó kivitelezők, hogy elkerüljék a reklamációkat, gyakran a magas műszaki tartalmú kétkomponensű vízszigeteléseket használják, ezzel pedig a biztonság és a minőség oltárán feláldozzák a könnyű beépíthetőség előnyeit. Azonban tudunk nekik segíteni. A megújult Monolastic, egykomponensű termék létére megközelíti a kétkomponensű vízszigetelések műszaki paramétereit. Nem sok ilyen anyag van a piacon!

Monolastic - egykomponensű, rugalmas cementkötésű habarcs erkélyek, teraszok és fürdőszobák vízszigetelésére.

A Monolastic tapadószilárdsága, repedésáthidaló képessége és fagytűrő képessége az egykomponensű vízszigetelések táborába rendkívül magas és így nem csorbul a biztonság. Emellett a használatával az egykomponensű vízszigetelések beldolgozhatósági előnyeit is élvezhetik a beépítők. Nem kell az A, B komponenseket méregetni, hanem gyakorlatilag úgy keverhető be, mint egy csemperagasztó! Nincs maradék: annyit használunk, amennyire szükség van, ráadásul a bedolgozás során gyönyörűen glettelhető, simítható.

Beltéren megkötés nélkül javasolható minden vizes helységbe a vízterhelés mértékétől független. A kültéren, ha nincsenek különleges követelmények, vagy óriási egybefüggő felületek, akkor szintén jó döntés lesz. A teraszok, erkélyek, loggiak ideális szigetelése!

Ha már vízszigetelés, akkor ne feledkezzünk meg a hajlaterősítő szalagokról sem. A szokásos Mapeband helyett javasolhatjuk a Mapeband Easy-t, mert ez vékonyabb, nem okoz szintemelkedést a rétegrendben, így egyszerűbbé teszi burkolást. A széle perforált, ami lehetővé teszi, hogy az alsó és felső réteg egybe kössön, ezzel növelve a biztonságot. Fontos előny még, hogy a Mapeband Easy teljes felületére egy üvegfátyol van kasírozva, így ez a rákerülő kenhető vízszigetelésen keresztül a ragasztó nem csak a szélekhez tapad, hanem a szalag közepéhez is.

 

Ha megfelelő szaktudással és professzionális anyagokkal készül a fürdőszoba vízszigetelése, biztos lehet benne, hogy azt hosszú távon, problémamentesen tudja élvezni, penész és vizesedés nélkül!


További információk >>