MASTERMAX PREMIUM – PRÉMIUM A HÁZTETŐN

Megérkezett a páraáteresztő tetőfóliák legújabb nemzedéke, a Mastermax Premium, ami teljesen megváltoztatja a minőségi fóliákról alkotott képét.

 A Mastermax Premium tetőfóliák kifejlesztésénél a célunk nem kevesebb volt, mint megalkotni a kivitelezők kedvenc tetőfóliáját. Kifejezetten profi tetőfedőknek ajánljuk ezt a terméket, akik szeretnek gyorsan haladni, és elsőre jól dolgozni. Ez a tetőfólia nekik készült, mert rendkívül erős, bírja a hőt, bírja a napfényt és tempósan lehet vele dolgozni. Egy fólia, ami 120°C-kos hőállóságával bármilyen beton vagy kerámia cseréphez, vagy akár cserepes lemez alá is tökéletes választás. Egy fólia, aminek 3 hónap a nyitott ideje. Egy fólia, ami súlycsoportjában a legnagyobb szakítószilárdsággal bír. Egy fólia, 20 év garanciával. Egy fólia profiknak, korrekt, elérhető áron.

LINOPORE® UV+: Evolúciós ugrás a technológiában

A Mastermax Premium tetőfóliák kiemelkedő fizikai paraméterei mögött egy teljesen új, egy sor iparági innovációt tartalmazó gyártási technológia, a LINOPORE® UV+ áll. Ez a technológia szakít a régi módszerekkel és kifejezetten az építőipar igényeihez lett fejlesztve, ezzel létrehozva a tetőfóliák következő generációját.

Semmi boszorkányság, csak egy kis nanotechnológia

Ma a diffúziós tetőfóliák hagyományosan, egy viszonylag egyszerű eljárással készülnek. A recept egyszerű. Végy két réteg polipropilén „vlies”-t (magyarítva: flízt), tegyél közé egy polipropilén vízzáró/páraáteresztő membránt, társítsd össze a rétegeket, és kész a fólia. A technológia bár egyszerű, az elérhető minőség szempontjából felülről korlátos. Ezzel a hagyományos eljárással egy szinten túl már nem lehet javítani a tetőfóliák fizikai tulajdonságait, a termék nem tud magasabb hőállóságú, UV állóságú, vagy nagyobb szakítószilárdságú lenni.

A LINOPORE® UV+ egy olyan technológiai gyűjtőnév, ami a teljes gyártási folyamatra utal. Ez a folyamat minden elemében eltér az eddig megszokottól. Itt az online gépsor elején az alap- és adalékanyagok kerülnek betöltésre és a végén a késztermék jön le. A flíz itt nem egy egyszerű textilipari termék, hanem egy különösen erre a célra gyártott, magas UV állóságú, nanotechnológiás polipropilén (PP) kompozit szálakból készülő ömleny. Új összetételű a vízzáró/páraáteresztő PP membrán is, mivel egy folyékony ömlenyből kerül kipréselésre. Ez sokkal egységesebb minőséget eredményez. A legfőbb különbség a rétegek összetársításának módjában van. Itt még olvadt, ömleny állapotában, anyagában olvadnak össze, ami szinte szétválaszthatatlanná teszi a három réteget, mivel azok gyakorlatilag eggyé válnak. A  LINOPORE® UV+ az extra erős szakítószilárdságot a fóliamassza különleges kétirányú (biaxális) nyújtásával éri el. Az így előállított termék minden tulajdonságában jobb, mint a hagyományos gyártási folyamattal készültek, sőt az egyes tulajdonságok a keverékek megváltoztatásával akár még tovább javíthatók.

LINOPORE® UV+ technológiával készült tetőfóliákat Közép-Európában kizárólag a Masterplast forgalmaz. A MASTERMAX PREMIUM termék bevezetéséhez számos értékesítéstámogató eszközt fejlesztettünk, hogy segítsük partnereink munkáját.