Megújultak a BAKONYTHERM kerámia nyílásáthidalók

2017 májusától a Pápateszéri Téglagyár teljesen új gyártócsarnokban és automata gépsoron kezdte el gyártani a BAKONYTHERM márkanéven forgalmazott kerámia nyílásáthidalóit. A háromféle nyílásáthidaló típust (10-es válaszfal, 12-es főfal és elemmagas áthidalók) az elmúlt évek során, egymást követően megújította a gyártó és az új 10-es válaszfal nyílásáthidaló gyártásának beindításával teljesen megújultak a BAKONYTHERM nyílásáthidalók.

Az új gyártástechnológia alkalmazásával a BAKONYTHERM nyílásáthidalók méretpontosabbak és a megváltozott kerámia "papucsok" miatt könnyebbek is lettek. A BAKONYTHERM nyílásáthidalók jelenleg a piacon kapható legkisebb tömegű (kg/m) kerámia nyílásáthidalók és a korábban használt betonacélt egy 4-szer erősebb feszítő huzalra kiváltva, a BAKONYTHERM nyílásáthidalók egyben jobban terhelhetővé is váltak.

Az új kerámia "papucsok" több légrést tartalmaznak az előzőekhez képest, ezért a nyílásáthidalók hőszigetelő képessége is javult. A BAKONYTHERM elemmagas nyílásáthidaló fölé ráfalazás nem szükséges, mert a magassága megegyezik a blokktégláéval.
Az új BAKONYTHERM nyílásáthidalók fejlesztését a Pápateszéri Téglagyár K+F projekt eredményeként egy mérnökirodával közösen valósította meg.



A Bakonytherm termékek után érdeklődjön a STAVMAT kereskedésekben!

2021.09.06.