Melegebb, komfortos otthon 2-szer jobb hőszigetelésű tetőablakkal

Tetőtéri otthonában érdemes időben felkészülni a télre, és elkerülni sok olyan problémát, amivel jobb nem a hideg időszakban bajlódni. Ha már nagyon régen vásárolta tetőtéri ablakait, az ablakcsere a megoldás, amellyel már idén télen komfortos és ideálisan meleg lesz otthona. Mindez nem is annyira kényelmetlen és macerás, mint ahogy ezt sokan gondolnák.

Most megtudhatja, hogy miért érdemes lecserélni a régi ablakot tél előtt.

Otthonunk komfortjának megnövelésére többféle módon van lehetőség. De mit sem ér az új kanapé vagy a szép lakástextilek és plédek, ha a régi ablakunk már nem vagy nem megfelelően tudja ellátni szükségszerű feladatait.

Az ablakcseréből származó előnyök:

  • Több komfort. A régen gyártott, alapszolgáltatásokat nyújtó tetőablakokkal ellentétben, ma már többféle igényt kielégítő nyitásmóddal, üvegezéssel, külső- és belső felületképzéssel ellátott típusokból válogathat.
  • 2-szer jobb hőszigetelés. Ha eddig alap hőszigetelő üvegezésű ablaka volt, ma már ugyanaz az alaptípus kétszer jobb hőszigetelésű. Az összes VELUX tetőtéri ablak beépített szellőzőnyílással is ellátott és vannak biztonsági üvegezésű tetőtéri ablakaink is.
  • Több kilátás. Ha a panoráma is fontos Önnek, akkor a billenő ablakot felső tengely mentén nyíló panoráma ablakra cserélheti.
  • Karbantartásmentesség. Elképzelhető, hogy korábbi vásárlása idején a jól ismert fa ablakok közül választott. A népszerű típus mellett ma már választhat műanyag bevonatú fa ablakot is, ami nem kíván folyamatos karbantartást.


Miért fontos a hőszigetelési képesség?

Ki ne szeretne faragni a fűtésszámlán? Az ablak – legyen az homlokzati, vagy tetőtéri – legfontosabb műszaki paramétere az úgynevezett hőátbocsátási tényező, az Uw-érték: ez mutatja meg, hogy mennyi hő áramlik át az ablak melegebb oldaláról a hidegebb oldalra. Minél kisebb ez a szám, annál jobb az ablak hőszigetelési képessége. Például egy 2003-ban vásárolt VELUX tetőtéri ablak cseréje után a hőveszteség 60%-kal csökken, ha VELUX Standard Plus ablakot vásárol (régi ablak Uw = 2,8 W/m2K, új Standard Plus ablak Uw = 1,1 W/m2K), illetve 54%-kal csökken, ha a legolcsóbb VELUX Standard tetőablakot választja (régi ablak Uw= 2,8 W/m2K, új Standard ablak Uw = 1,3 W/m2K).

Miért a VELUX termékeket és szolgáltatásokat érdemes választani?

Minden igényre megtalálja a megfelelő típust és a VELUX tetőtéri ablakok hosszú távú befektetést jelentek, hiszen már az alaptípus is olyan vetemedésmentes szerkezettel rendelkezik, mely 25 év élettartamot biztosít. Kiegészítő termékek – árnyékolók, ablak-alkatrészek – ugyancsak 25 évig kaphatók minden VELUX tetőablakhoz, így teljes biztonságban tudhatjuk tetőterünket a nyílászárók tekintetében. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a vásárlást követő évtizedekben is bizton számíthat az országos szervizszolgáltatásokra.