MIÉRT OLYAN KÖNNYŰ A MUNKA A SOLA ZSEBMÉRŐSZALAGOKKAL?

A SOLA zsebmérőszalagok kompakt, nagy teherbírású burkolata számos praktikus funkciót rejt: ütközéscsillapító, pontos szalagmegállítás, csúszó záróhorog és kíméletes visszacsévélés teszik zsebmérőszalagjainkat az EK-szabvány szerinti I. és II. osztályú precíziós mérőeszközökké.
Mire érdemes odafigyelni egy megfelelő mérőszalag kiválasztásakor?

MÉRÉSI TŰRÉSHATÁR

A SOLA zsebmérőszalagok az EK szabvány szerinti I. vagy II. osztálynak felelnek meg. Számunkra ez az abszolút mérce annak érdekében, hogy a lehető legpontosabban mérő, minőségi mérőszalagot kínálhassunk Önnek.

MEGFELELŐSÉGI JELÖLÉS

2014. február 26. óta az Európai Unió és az Európai Gazdasági Közösség tagállamai alkalmazzák az Európai Parlament 2014/32/EU sz. irányelvét, amely rögzíti azon eljárásokat, amelyek szerint a gyártók kötelesek jelölni, hogy mérőeszközeik megfelelnek a követelményeknek. 
Kérjük, ügyeljen a következő jelölésekre:
1. Mérőeszköz névleges hossza
2. CE-jelölés
3. Metrológiai jelölés és a regisztráció éve
4. A megadott hatóság száma
5. Pontossági osztály
6. Gyártó / regisztrált azonosító jegy

VISSZACSÉVÉLÉS / ÜTKÖZÉSCSILLAPÍTÁS

Integrált ütközéscsillapító rendszerünkkel a szalag visszacsévélésekor a záróhorog kíméletesen ütközik, ezáltal sokszorosára növekszik a mérőszalag élettartama. Az új SOLA visszacsévélő rendszernek köszönhetően a szalag is sokkal kíméletesebben mozog, és a feltekercselése is optimális. Ezzel helyet takarítunk meg, ami kisebb, jobban kézre álló tok használatát teszi lehetővé.

SZALAGFÉK

Különös figyelmet fordítottunk a mérőszalag szalagmegállítójára, ill. fékjére, amely fontos minőségi kritérium. A SOLA Big T, Pro-TM, Tri-Matic és Popular modelljeit kétrészes szalagmegállítóval láttuk el. Ön biztos lehet abban, hogy milliméterre pontosan a fék a szalag kívánt pontján fog rögzíteni, ami pontos mérést eredményez.

ZÁRÓHOROG

A csúszó záróhorog hozzájárul mérőszalagjaink nagyobb pontosságához. Ha a felülethez érintjük (1) rácsúszik a 0-pontra, húzott mérés esetén pedig (2) látszik a 0-pont. A csúszás mértékének tartománya a záróhorog vastagságának felel meg. Mivel a záróhorgok hajlamosak lehetnek a törésre, ez a terület a kiváló minőségű SOLA mérőszalagoknál többszörös megerősítést kapott:

  • Megerősítő aláté
  • Záróhorog fémkapcsos rögzítése:

2-szeres 2/3 m
3-szoros 5 m
4-szeres 8/10 m

SZALAG SZERKEZETE

SOLA mérőszalagjainkat kiváló minőségű, magas karbontartalmú acélból készítjük. Minden modellt matt bevonattal látunk el a fénylés, tükröződés elkerülése és az optimális leolvashatóság érdekében.

STABIL KIHÚZHATÓSÁG (STAND-OUT)

Mérőszalagjainkat optimálisan kialakított íveléssel készítjük, hogy minél hosszabb rész kihúzható legyen a szalag megtörése nélkül. Ennek során ügyeltünk arra, hogy a stabil kihúzhatóságot ideálisan kombináljuk a megfelelő mozgathatósággal.

A SOLA termékeket keresse a STAVMAT kereskedésekben!