Minden, amit az ACO beépített lábtörlőiről tudni érdemes-

Jó esetben a házunk bejárata előtt elhelyezett lábtörlő a tisztításon felül esztétikai funkcióval is rendelkezik. A beépített lábtörlők mindkét feltételt teljesítik. Mindamellett, hogy megfelelően távolítják el a szennyeződéseket, a bejáratot is elegánssá teszik. Nézzük meg mitől különlegesek a beépített lábtörlők.

Házunk bejárata olyan, mint egy névjegykártya: első ránézésre véleményt alkot róla és – ezen keresztül – rólunk a látogató. A bejárati ajtóhoz kihelyezett lábtörlő az egyik első dolog, amit bárki észrevesz. Lábtörlő választásakor az is megfontolandó, hogy a lakásba belépve a lábtörlőn múlik, hogy mennyi külső szennyeződést viszünk be magunkkal. Ez utóbbi különösen felértékelődik a saras, latyakos őszi-téli időszakban. Sőt, ha már a télnél tartunk: ugye sokaknak okozott bosszúságot a bejárati ajtó előtt kialakuló tócsa? Nem is beszélve a vastag anyagból készülő és így nehezen száradó lábtörlőről? A beépített lábtörlőkkel mindezeknek a kellemetlenségeknek véget vethetünk. A lábtörlő kialakítása a legnagyobb tisztítási hatékonyságot szolgálja. Az alatta levő tálca gyűjti a vizet, amelyet el is vezethetünk vagy egyszerűen elszikkaszthatunk. A lábtörlő felső részét ugyanúgy tisztíthatjuk, mint bármely más lábtörlőt.

  

Ha egy kicsivel szeretnénk tovább menni, akkor nem elégszünk meg a kinti lábtörlővel, hanem a lakáson belülre is beépítünk egyet. A benti lábtörlő, mindamellett, hogy megjelenésében összhangban áll a kintivel, a maradék, finomabb szennyeződést is eltávolítja cipőnkről. A tálca alacsony beépítési magasságának köszönhetően bármilyen burkolatba elhelyezhető.
A beépített lábtörlő további előnye, hogy használat közben nem mozdul el, így hatékonyabban távolítja el a szennyeződést. A beépítésnek köszönhetően nincs kilógó perem vagy felület, a bejárat akadálymentesen alakítható ki.

Pontokba gyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, amelyek az ACO Self® lábtörlőkkel kapcsolatban általában felmerülnek.

  

Szükséges külön vízelvezetést kiépíteni a lábtörlőnek?
Nem szükségszerű, de lehetséges. Lehet szikkasztani is a tálcába kerülő folyadékot, de el is lehet vezetni onnan.

Milyen rácsok léteznek a lábtörlőhöz?
Horganyzott acél, gumibetétes, műrost betétes rácsok rendelhetők.

A beltéri Indoor lábtörlő tálcát be kell süllyeszteni a betonba?
Nem kell besüllyeszteni az aljzatbetonba, hanem annak a tetejére építjük a 12 mm magas alumínium keretet, majd a burkolattal körülburkoljuk. Így olyan lábtörlőnk lesz, ami nem lóg ki a burkolatból és könnyen tisztítható.

2m x 1m-es lábtörlőt szeretnék, van ekkora méretű?
Nincs ekkora méretű egyben, de a lábtörlőket egymás mellé sorolva kialakítható a kívánt méret.

Később is van lehetőség a lábtörlőbetét cseréjére?
Igen, bármikor lehet bele másik betétet vásárolni, akár más anyagút is.

Hova építhető be?
Bármely bejárathoz, ahol anyagmozgatás nem történik. A lábtörlők személyforgalomra vannak kialakítva.

Vario lábtörlőhöz kell egy tálca, egy rács és egy keret is?
A Vario lábtörlőtálca tartalmazza a horganyzott keretet is, tehát egy tálcára és egy rácsra lesz szükség.

Vario lábtörlőnél mire jó az alumíniumkeret?
Amennyiben nem fér el a rétegrendben a lábtörlőtálca, alkalmazhatjuk a 26 mm magas alumíniumkeretet a rács fogadására.

Mekkora teherbírású egy lábtörlő?
Az ACO lábtörlők gyalogos teherbírásúak.

Mi a különbség a Classic és Vario lábtörlő között?
A Classic kialakítás csak terpesztett horganyzott acél ráccsal rendelhető és látszó polimerbeton élvédelemmel van ellátva. A Vario lábtörlőhöz több fajta rács is elérhető és horganyzott acél élvédelem fut rajta körbe.

TISZTÍTÁS
1. Tisztítsa meg a lábtörlő szőnyegét porszívóval vagy kefével.
2. Helyezze be a horgot (vagy pedig valamilyen hasonló keskeny tárgyat, ami horogként funkcionálhat) a szőnyeg vagy a rács végén található egyik nyílásba és fordítsa el a kampót ellenállásig, 90°-kal. Ezután emelje meg a rácsot és vegye ki a kezével.
3. Seprűvel vagy egy rongydarabbal tisztítsa meg a szőnyeg alatti részt. Majd helyezze vissza a szőnyeget a helyére.