Mitől lesz energiahatékony egy tető?

Sokaknak a mai napig nincs kellő információja arról, milyen fontos funkciót tölt be a tető energiahatékonysági szempontból, pedig a ház legnagyobb hővesztesége elsősorban a tetőn keresztül jelentkezik. Tetőfelújításkor és új ház építésekor nem csak az esztétikai szempontokat szükséges figyelembe venni, hanem a tető funkcionalitására – hosszan tartó védelmére - is törekedni kell. A szigorodó hőtechnikai előírások megkövetelik a tető korszerűsítését, és a fentarthatóbb megoldások választását, amivel csökkenthetők kiadásaink költségei, a nyári hűtéstől kezdve a téli fűtésszámlákig. Olvasson tovább és megtudhatja, hogyan valósítható meg hosszútávon a költséghatékony tető a BMI megoldásaival.

MIT ÉRTÜNK ENERGIAHATÉKONY TETŐ ALATT?

Az elszabaduló energiaárak és a klímaváltozás hatására az épületek energetikai korszerűsítése létfontosságúvá vált. Nem beszélve arról, hogy hamarosan követelménynek számít az új épületek „közel nulla” energiaigényű építése az energiafogyasztás csökkentése érdekében. Az energiahatékony tetőmegoldások költséghatékonysági és fenntarthatósági szempontból is megkönnyítik a lakástulajdonosok életét, a megfelelő rendszerelemek felhasználásával.
A tető energiahatékonyságát elsősorban szarufa feletti hőszigeteléssel, hőreflektív alátéthéjazattal, megfelelő átszellőzéssel és reflektív tetőcserepekkel maximalizálhatjuk. A szakszerűen kialakított légréteg hő elvonására képes, ami kedvezően hat nyáron a felforrósodott tetőcserepekre. Ezzel kevesebb energiát igényel a ház hőmérsékletének optimalizálása, sőt a klímaberendezéseket sem kell gyakran használnia.
A sötét színű tetőcserepek választása sem jelent akadályt, amennyiben hőreflektív verzió mellett dönt. A BMI Bramac hővisszaverő technológiával készült tetőcserepeinek felületképzése olyan pigmentanyagot tartalmaz, amely rontja a termék abszorpciós képességét, ezáltal kevésbé nyeli el a Napból érkező infravörös sugarakat, és nyáron akár 5-10 fokkal is csökkenti a hőmérsékletet a tetőtérben. Megfelelő átszellőzéssel kiegészítve kisebb hőmérséklet különbség alakul ki a hőszigetelés külső és belső oldalán, ezzel csökken a belső terek hőmérséklete, és az épület energiafogyasztása is jelentősen alacsonyabb.

Az energiahatékony tető előnyei:
● Növeli az épületek időjárással szembeni védelmét
● Csökkenti az épület téli fűtésigényét és a nyári hűtés költségeit
● Csökkenti az ingatlan idő előtti öregedését
● Növeli az ingatlan értékét

KOMPLETT MEGOLDÁS BMI BRAMAC RENDSZERGARANCIÁVAL

Hogyan érhető el az energiahatékonyság hosszútávon? A BMI Bramac Rendszercsomagokkal akár 15 év rendszergarancia érhető el a teljes tetőre. A ClimaRoof csomagok egyikével kiegészítve pedig maximalizálhatja a tető energiahatékonyságát. Bramac tetőrendszerrel teljeskörű védelmet élvezhet otthona, az Ön igényeinek megfelelően kiválasztott rendszerelemekkel és tetőtartozékokkal. A megfelelő hőszigetelésnek köszönhetően pedig egy fenntarthatóbb és költséghatékonyabb otthont teremthet egész családjának.
A BMI Bramac 30 év új-érték garanciát biztosít a tetőcserepekre, a kiválasztott rendszercsomag-ajánlattól függően pedig 5, 10 vagy akár 15 év rendszergarancia párosul a teljes tetőre.
A Clima Roof csomagok 4 változatban érhetőek el, hogy a legtökéletesebb megoldást választhassák az építkezők és felújítók otthonuk energiahatékonyságának növeléséhez: Clima Star, Clima Star Pro Clima Energy, és Clima Energy Pro. Ha szeretne több információt kapni a csomagokról, tájékozódjon itt!
Miért éri meg rendszergaranciában gondolkodni? A BMI Bramac rendszercsomagok teljes tetőfedő megoldást kínálnak, azaz a teljes tetőre érvényesek, vagyis garancia érvényesítése esetén az adott termék cseréjét és a kapcsolódó munkadíjat is biztosítják.

A BMI Bramac termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2023.04.05.