Mutasd a fürdőszobád, és megmondom, ki vagy!

Nem feltétlenül itt töltjük el a legtöbb időt, mégis sarkalatos pontja otthonunknak a fürdőszoba. Egy olyan persze, amelyben egy sima zuhanyzás is lehet valódi élmény, vagy amelyet a lakásbelsőhöz tökéletesen passzoló fürdőszobabútor tesz tökéletesen lakályossá. Ötletek és tippek a Wellistől, hogy ha átalakításra adjuk a fejünket, hogyan hozzuk ki a projektből álmaink fürdőszobáját.

Mindent egyszerre vagy apró lépésekben haladva?

Az általános tapasztalatok azt mutatják, hogy kevesen vagyunk megáldva olyan született érzékkel, hogy belsőépítészként és lakberendezőként pontról pontra haladva tudjuk összerakni az álomotthont. Akiben létezik ilyen affinitás, az sem feltétlenül párosul azzal a kiadós türelemmel, ami ahhoz szükséges, hogy stresszmentesen várjuk ki azt a néhány hónapot, amíg leszállítják a vágyott fürdőszobai tükröt. Többségünknek sokkal kevésbé megterhelő a feladat új fürdőszoba tervezésekor vagy a régi felújításakor, ha keresünk egy olyan helyet, ahol minden szükséges dolog megtalálható. És ez nem pusztán kényelmi kérdés, az ide-oda rohangálás megspórolása, hanem erősen esztétikai is: így ugyanis jó esélyünk van rá, a végeredmény egységesebb, kifinomultabb fürdőszoba legyen. Egy széles kínálatú és a minőséget előtérbe helyező üzletben segítenek a teljes fürdőszobai garnitúra összeállításában: a kiválasztott kádhoz vagy zuhanypanelhez illő csaptelepet, mosdókat, toaletteket, bútorokat és kiegészítőket.



Esztétika vagy praktikum? Mi alapján döntsünk, ha tartós megoldást szeretnénk?

A valóban minőségi termékek tervezésekor gondosan ügyelnek rá, hogy a szépség, a használhatóság és a tartósság kéz a kézben járjon. Azaz bár elsőre fogósnak tűnik a kérdés, valójában nem szükséges választani. Tökéletes példák erre a Wellis legújabb, szabadon álló öntöttmárvány-kádjai. Ezek eltérő ásványi anyagokból készülnek, amelyek megfelelő arányú kombinációja páratlan ellenállósághoz vezet a mechanikai sérülésekkel szemben. Erre jön még az extrakemény, fél milliméteres matt szanitergélréteg, amely hőállóvá, karcállóvá és kellemes tapintásúvá teszi a felületet. Azon túl, hogy rendkívül masszívak, ezek a darabok a formatervezésüket tekintve is lélegzetelállítóak: az egyedi gyártási technológia révén csak a képzelet szabhat határt a végső kialakításuknak.



Maradjanak az alapfunkciók vagy alakítsuk a fürdőt wellnessrészleggé?

A világjárvány sajnos megmutatta, hogy nem mindig van lehetőség lazításképpen elugrani a gőzbe vagy akár egy wellnesshotelbe. Ha van rá módunk, az otthonunkban is kialakíthatunk egy kellemes wellness-szigetet, ahol bármikor pihenhetünk, ellazulhatunk, feltöltődhetünk – még akkor is, ha egy szauna nem fér el ennyi négyzetméteren. A Wellis vadonatúj akril hidromasszázskádjában, a Huronban például hat mikrofúvókás V-conceptTM hátmasszázs-, négy midifúvókás oldalmasszázs- és két midifúvókás lábmasszázsrendszer dolgozik. Ez a könnyedén telepíthető infrastruktúra bőven elég ahhoz, hogy egy fárasztó nap után az egész testünket átmasszírozza és kényeztesse. A Huron ráadásul – maradva a korábban már rögzített „legyen szép, ami hasznos” elvnél – egyedülállóan letisztult vonalvezetést kapott. Ezzel bármikor lerakhatjuk saját otthoni wellnessrészlegünk alapjait.



Miért mindig a fürdőszobabútor kiválasztása a felújítás legnehezebb része?

Kétségtelen, hogy a Wellis szabadon álló öntöttmárvány-kádja, a Soul – különösen az elegáns formáját még inkább érvényesítő, mattfekete, selymes felületű kivitelben – önmagában is egy fürdőszoba ékköve lehet. A megfelelő összhatás elérése érdekében azonban kötelező tartozék a gondosan kiválasztott fürdőszobabútor, amely ráadásul a fürdőszoba egyik leggyakrabban használt eleme. Ez évi szaniterkollekciójához a Wellis több olyan bútorösszeállítással is előrukkolt, amelyek praktikusságukkal és megjelenésükkel minden igényt lefednek. Családoknak és pároknak optimális választás a tágasabb helyekre illő Miletos 180-kollekció, míg a kisebb fürdőszobákba a helytakarékos, mégis modern kialakítású Tenebra 90 mosdószekrény lehet a jó megoldás.