Nem jut elég természetes fény a lakásba, homlokzati ablakok nem beépíthetők, vagy nem oldanák meg a problémát? Ilyenkor érdemes felülvilágító ablakokban gondolkodni.

A természetes fény nemcsak egészségünk, hanem közérzetünk szempontjából is fontos. Megvilágítja, életre kelti a belső teret, harmóniát teremt. Megsokszoroznád az otthonodba jutó természetes fényt? Válassz igazán különleges megoldást, és élvezd a felülről érkező fény magával ragadó hangulatát - használj felülvilágító ablakokat!

4 ok, amiért érdemes felülvilágító ablakot választani

1. Egészség és közérzet
A felülvilágító ablakokon keresztül beáramló, szabályozott fény és friss levegő hozzájárul a nyugodt pihenéshez, javítja a hangulatot és pótlólagos energiát biztosít. Emellett pozitív hatással lehet teljesítményedre, koncentrációdra, kreativitásodra is.
TUDTAD? A speciálisan kialakított profilok révén a manuálisan vagy elektromosan nyitható, illetve nem nyitható változatban készülő FAKRO felülvilágító ablakok akár 16%-kal nagyobb üvegfelületet kínálnak a megszokott megoldásokhoz képest, kényelmes, világos, tágas és harmóniával teli belső tereket teremtve.

2. Biztonság
Sem a jégesőtől, sem a betörőktől nem kell tartanod, ha FAKRO Secure típusú felülvilágító ablakot választasz, ami megfelel az EN 1627 szabvány szerinti RC 2 európai betörésállósági követelményeknek. Olyan kiegészítő biztonsági funkciókkal van ellátva, amelyek akadályozzák vagy késleltetik a betörési kísérleteket, emellett a tűz terjedésének kockázatát is minimálisra csökkentik.

3. Pénz és energia
A három- és négyrétegű üvegezés, valamint a többkamrás szerkezet kiváló hőszigetelést biztosít, télen megakadályozza a hőveszteséget, nyáron pedig a túlzott hőterhelést. Így csökkenhet az energiafogyasztás, ami az ökológiai szempontokon túl a pénztárcádnak is fontos lehet.

4. Kényelem
Árnyékolók használatával tovább fokozhatod a kényelmet az ablakkal ellátott helyiségekben, a FAKRO-nál külső és belső tartozékok széles kínálatából válogathatsz. Az AMZ külső hővédő roló árnyékban tartja az üveget, hatékonyan véd a meleg ellen, miközben a fény nagy részét beengedi. Az ARF/D belső fényzáró roló szinte teljes sötétséget biztosít a nyugodt pihenés érdekében.

5. Új megoldások
A minőség mellett törekedj az egyedire, innovatívra. A FAKRO F és G típusú felülvilágító ablakai a standard méretek mellett egyedi méretekben is rendelhetők, az otthonod igényeire szabva. A DXW járható típus a tető síkjában helyezhető el, teherbíró és csúszásmentes üvegezésének köszönhetően a tetőteraszodat is különlegessé teheti.

A Fakro termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2023.09.26.