Rezsioptimalizálás és fenntartható jövő napelemes tetőcseréppel

Ha valamikor, akkor most igazán időszerű a megújuló energiaforrások felé fordulnunk: a rezsi drasztikus mértékű áremelkedése miatt sokan elgondolkodunk azon, hogyan csökkenthetjük a fenntartási költségeinket. Erre kínál megoldást a Terrán, napelemes tetőcserepével.

Terrán Generonnal egy környezettudatosabb jövőért

Egyre többen ismerik fel, hogy a megújuló energiaforrások jelenthetik a kiutat az ingadozó és elszabaduló villamosenergia-áraknak való kitettségből. Gyors ütemben és világviszonylatban is egyre szélesebb körben terjed a napenergia felhasználása. Magyarországon az elmúlt hetekben jelentősen megnövekedett az érdeklődés a szolárpanelek iránt, ami nem csoda, hiszen a jelenlegi energiaárak mellett a napelemes rendszer beruházása akár fele annyi idő alatt is megtérülhet, mint korábban. Ráadásul ennek a befektetésnek értéknövelő hatása is van az ingatlanra: az eddigi 4-4,5 százalékos értékkülönbözet most akár 5-6 százalékos is lehet.

A több mint száz éves Terrán mindig is elkötelezetten környezettudatos volt, így nem meglepő, hogy a gyártó saját fejlesztésű megoldást kínál a zöldenergia-termelésre napelemes tetőcserepével, a Terrán Generonnal, aminek lényege, hogy minden egyes cserép külön szolárpanelként működik, azaz tökéletesen belesimul a tető síkjába, így modern, prémium megjelenést biztosít. Ráadásul a napelemes tetőcseréppel mára több mint 300 háztartásnál és intézménynél találkozhatunk, ami megközelítőleg 150 000 beépített modult jelent.

A tökéletes párosítás, ami minden igényt kielégít

A Terrán Generon napelemes tetőcserép a gyártó Zenit és Rundo síkcserepeivel kompatibilis. E két termékcsalád méretében és formájában is tökéletesen illeszkedik a napelemes tetőcseréphez. Így azok számára, akik később tervezik otthonuk energetikai korszerűsítését, de a tetőcsere most időszerű, érdemes ezen termékcsalád elemeiből választani: a jövőben csak annyi cserepet kell majd lecserélni Terrán Generonra, amennyire szükség van a házunk energiaellátásához. Ez egy négytagú, családi házban élő átlag magyar család esetében – egy 4-5 kWp-es rendszer beépítésével számolva – hozzávetőlegesen 270 db Terrán Generon felhelyezését jelenti.
Akár a modern, akár a hagyományosabb megjelenés hívei vagyunk a Zenit és Rundo tetőcserepekkel elégedettek leszünk, hiszen mind a letisztult, mind a klasszikus stílus megtalálható a Terrán kínálatában. Színválasztékban a koralltól, a sötétebb árnyalatokon át a vörösebb tónusokig választhatunk.

Tudásanyaggal támogatja a Terrán a könnyebb döntést

A napelemes tetőcseréppel nemcsak a villanyszámlánk csökkenhet, és az ingatlanunk értéke nő, de sokat teszünk azért is, hogy fenntarthatóbb legyen a jövőnk. A Terrán a környezettudatosság mellett abban is elkötelezett, hogy a szakembereket és a tetőépítés előtt állókat is segítse döntésük meghozatalában, ezért számos felületen informatív tudásanyaggal szolgál. A megújult Terrán TetőKalkulátor segítségével már Generon napelemes tetőcserépre is díjmentes, egyedi, gyors, nagyságrendi kalkuláció készíthető, de természetesen a pontos ajánlathoz és tervezéshez elengedhetetlen a szakértő segítsége.

A Terrán termékekről érdeklődjön a STAVMAT kereskedésekben!
2022.09.05.