Speciális ragasztóhabok

A Den Braven 1974 óta gyárt ragasztókat, tömítőket. Pár év elteltével felvettünk gyártásba egy német találmányon alapuló Pu azaz poliuretán bázisú tömítőt. Ez a rendkívül jó thermodinamikai szigeteléssel és könnyű használattal bíró alapanyag nélkülözhetetlen része lett az építőipari szektornak. A kezdeti réskitöltés és hangszigetelés mára professzionális tér, hang, víz és tűz szigetelés feladatait is ellátja. Manapság a PU bázisú tömítők új szerepkörben is tündökölnek, páratlan terhelhetősége és tapadása folyamán kiváló ragasztó illetve falazó termékkör fejleszthető belőle.
A Den Braven kiemelten hisz a PU jövőjében, ezért a kutatásaink is követik a modern építőipari elvárásokat. Az első PU ragasztónk a Multikleber ragasztóhab termékcsalád volt. Alacsony dagadású adapteres és pisztolyos multifunkciós ragasztóhab a mai napig, kiválóan tapad és ragaszt össze gipszkartont, falazatot, betont, fedlapot, fát, OSB-t, Ytongot, XPS-t, EPS-t, téglát, stb. Válaszfalak készítésére is alkalmas. Több mint 10 éve a piac egyik legjobb mindenes ragasztóhabja

Tavaly bemutattuk ennek fejlettebb, falazóhab változatát, a Multikleber Profi falazóhabot. Ezzel már teherhordó fő és válaszfalakat építhetünk villámgyorsan, minimális hulladék képzés mellett. Vizsgálatok szerint terhelhetőbb és erősebb a cement habarcsoknál, illetve csökkenti a hőhíd képzést. Szigetelési értéke: 30-35mW/m.K. Idén már bizonyított építkezéseken, a kivitelező és az építtető külön kiemelte a kulturált építkezés látványát. A Multikleber Profi Nemzeti Műszaki Értékeléssel (NMÉ) is rendelkezik, így hivatalosan is bevizsgált és elismert falazóhabja lett a magyar építőiparnak.

Gipszkartonok ragasztására a PU Gipszkarton Ragasztó habot ajánljuk. 10 m2 gipsztábla vagy rostcement lap ragasztása gyorsan és könnyen alkalmazható, megfelelő hő és hangszigeteléssel a tiszta építési terület mellett.
A mai világban az idő a legértékesebb valuta mondhatni a minőség mellett. Ha a ragasztás legszűkebb keresztmetszete az idő, akkor a TURBO SPEED 60 gyorskötésű ragasztóhab jöhet szóba. Alkalmazás után 60 másodpercünk van finombeállítani a ragasztandó tárgyat (XPS, EPS, OSB, stb), majd a következő perc után beáll a teljes kötés. Ez a rendkívül gyorsan kötő PU hab felgyorsítja a hőszigetelési, burkolói munkákat. Precízen és tisztán tudunk vele dolgozni.

Általánosságban elmondható minden PU habról, hogy a levegő nedvességtartalmára kötnek ki, tehát ha ideális a páratartalom és a hőmérséklet (23 fok és 55% páratartalom) a hab megfelelő struktúrával fog fejlődni, így érheti el a hő és hangszigetelő tulajdonságait. Száraz levegő mellett ajánlatos az aljzatot elő nedvesíteni, hogy a poliuretán kellő nedvességet kapjon. A túl sok nedvesség ellenben túlhálósodást okoz, ami rosszabb thermoszigetelést is eredményez.
Technikai és biztonsági adatlapok a denbraven.hu oldalán érhetők el.

 

Komeiner Péter
műszaki tanácsadó

A Den Braven termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2023.05.09.