Stílus és funkcionalitás a burkolatváltás során

BURKOLATVÁLTÓ profilok

A burkolatváltó profilok különböző burkolati anyagokat csatlakoztatnak össze függetlenül attól, hogy azok magassága azonos vagy eltérő. A megfelelő profil alkalmazásával esztétikusan eltüntethetők a dilatációs hézagok, eltakarhatók a csatlakozó burkolatok közötti szintkülönbségek, stílusos átmenet alakítható ki az eltérő burkolati anyagok találkozásánál.

A burkolatváltó profilok funkciójuk szerint két csoportba sorolhatók. A szintkiegyenlítő profil elsődleges célja a magasságbeli szintkülönbségek áthidalása, az egyszintű profil pedig az eltérő burkolatok közötti átmenetek precíz, egyszerű vagy látványos kivitelezéséhez nyújt segítséget. A profil rögzítése beépítéssel, ragasztással történik a burkolás során, de sok esetben csak a burkolatok lefektetését követően látható, hogy hol szükséges egy-egy adott funkciójú profil használata. Az utólagos burkolatváltót rögzíthetjük csavarozással, dübelezéssel valamint ragasztással.

SZINTKIEGYENLÍTŐ PROFILOK

Roppantós profil
A burkolatváltó használata elengedhetetlen a magasságbeli különbségek szintkiegyenlítésekor.
A ’roppantós’-nak is nevezett profil egy univerzális termék, mivel rászorítható kivitelezésének köszönhetően nem csak szintkülönbségek áthidalására, hanem burkolatot lezáró profilként is beépíthető.
Talpa lecsavarozható vagy beépíthető, majd a megfelelő magasságig leszorított profil fejet a zselés, öntapadós éle rögzíti.

Viar 1

Rámpa profil
A Rámpa profil egy speciális profil, amely lépcső nélküli átmenetet biztosít két eltérő szintű burkolat között, használatával zökkenőmentes feljárás lehetséges. Kerámia- és faburkolathoz egyaránt alkalmazható, ferde felületének köszönhetően kocsifeljárókba is beépíthető.
Komolyabb igénybevételnek kitett területeken (pl.: garázs, bevásárlóközpont) a rozsdamentes acél és réz kivitel felhasználása javasolt.

Viar

Burkolat indító profil
A profil használatával áthidalhatók a szintkülönbségek, elegánsan indítható vagy lezárható pl. burkolat vagy padlószőnyeg. Biztosítja az élek védelmét és lehetővé teszi a burkolat tágulását.
Különböző magasságokban kapható, rögzítése csavarokkal vagy zselés öntapadó réteggel történik.

Viar

Univerzális 7-12-es profil
Az Univerzális 7-12-es egy öntapadós élvédő profil, amely 7-12 mm szintkülönbséget képes lefedni. Az öntapadó réteg segítségével könnyen, gyorsan és botlóélmentesen szerelhető.

FEKTETÉSI ÚTMUTATÓ - öntapadós rögzítéshez
1. Válassza ki az igényeknek megfelelő profilt!
2. Vágja a megfelelő hosszúságúra!
3. A burkolat legyen száraz, egyenletes valamint tiszta és zsírmentes!
4. Távolítsa el a védőfóliát a ragasztó csíkról!
5. Nyomja a profilt a kívánt helyen a burkolatra, tartsa rövid ideig lenyomva!

Viar

EGYSZINTŰ PROFILOK

T profil
A T profil egymással határos, azonos magasságú burkolat között használható pusztán dekorációs célú átmenetként és/vagy két tökéletesen nem egymáshoz igazított burkolat lefedésére.
A T profilt utólag építjük be úgy, hogy fektetéskor két burkolat között hézagot hagyunk, majd ide illesztjük be a profil szárát. Ha dilatációs célból használjuk fontos, hogy ne ragasszuk le a burkolathoz!
A T profil formája lehetővé teszi a kisebb magasságbeli eltérés kiegyenlítését, nyíl formájú szára a profil és a ragasztó között erős, tartós rögzítést biztosít.
A polírozott alumínium T profilok rendkívül dekoratív, fényes felülettel rendelkeznek. A speciális polírozó eljárással készült, így fényes felülete esztétikai pluszt jelent a beépítés során.

Viar

Lencse profil
Az egyszintű profil óvja a burkolatok élét az azonos magasságú burkolatok csatlakozásánál. A lencse ív segítségével kisebb magasságkülönbségeket is ki lehet egyenlíteni. Nemcsak dilatációs fugák letakarására szolgál, hanem beltéri ajtóküszöbként, valamint hideg és melegburkolatok találkozásánál is alkalmazható, amikor a két egymáshoz illesztett ferdén, diagonálban szabott burkolat találkozik.
A szemnek kellemes látványt nyújtó eloxált alumínium profil különböző felületi színekben kapható. A profil felhelyezése burkolatfektetés után történik.
Az utólagos burkolatváltót rögzíthetjük csavarozással, dübelezéssel valamint ragasztással.

Viar

Lapos profil
A Lapos profil visszafogott eleganciával illeszkedik a környezetébe. Nagyobb terhelés esetén a jó ellenállással bíró rozsdamentes acél profil javasolt, míg az eloxált felület színeivel látványban és stílusban meghatározó képet ad a helyiségnek.
Az AFLTA409SLU csúszásgátló szalaggal ellátott profilunk a világítás lekapcsolása után egy ideig foszforeszkál, sötétebb helyeken segítve a tájékozódást. Utólagosan felhelyezhető profil, amely az öntapadós, zselés réteg segítségével tapad a burkolatra.

Viar

www.viarprofil.hu

A termékek után érdeklődjön a STAVMAT kereskedésekben!