Szempontok a cserép kiválasztáshoz: melyik passzol hozzánk?

Amikor építkezünk vagy felújítunk, fontos kérdés, hogy milyen cserép illik a házunkhoz. A cserepeknek nem csupán védelmi, hanem esztétikai funkciója is van, hiszen alapvetően határozza meg házunk hangulatát. Számít a színe, formája, tömege, ára, és a felületkezelési lehetőségek is.

 

Synus: a Terrán legkönnyebb tetőcserepe

Felújítás során, amikor egy már meglévő épület cserepeit szeretnénk cserélni, fontos kérdés, hogy házunk tetőszerkezete elbírja-e majd az újakat. A Terrán Synus cserepe beton alapanyagának és kialakításának köszönhetően erős, de tömegét tekintve könnyű, így kevésbé terheli a tetőszerkezetet. 2014-es bevezetése óta a Synus töretlen népszerűségnek örvend éppen kettősége – ellenálló, ugyanakkor könnyű – miatt, a Terrán Construma-díjas legkönnyebb cserepét egyaránt választják a felújítást tervezők és újépítésű házakban gondolkodók.

Klasszikustól a sötétebb színekig, prémium felületkezeléssel

A Synus tetőcserép kilenc színben érhető el a téglavöröstől, a meggypiroson át, a modern sötét árnyalatokig. Ráadásul a Terrán legkönnyebb termékcsaládja négyféle felületkezelési eljárással kapható.
A ColorSystem felületkezeléssel a meggypiros és mogyoróbarna cserepek kapnak minden eddiginél tartósabb színt, a tégla, fekete és sötétbarna tetőcserepek rendkívüli simaságáról pedig az Elegant eljárás gondoskodik.
A mai technológiai tudásunk egyik legmagasabb szintjét képviseli a Resistor felületkezelés, használatával a fokozott színvédelmen túl ellenálló, kemény, kiváló kopásállósággal rendelkező felületet kapunk a Korall, Carbon és Mocca cserepeknél.
Népszerűek a sötét tetőcserepek, amelyekre jellemző, hogy erőteljesebben melegszenek fel, így ezeknél a termékeknél komoly jelentősége van a hővédelemnek. A Synus Moon tetőcserepek a prémium ClimaControl eljárásnak köszönhetően közel 60 százalékkal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el. Ezzel csökken a tetőtérre nehezedő hőteher, és nő a komfortérzet.

Renova Plus: nem kell kompromisszumot kötni

Jogos igényünk, hogy a lehető legjobb áron jussunk a tetőfedéshez szükséges cserepekhez úgy, hogy a minőségről se kelljen lemondanunk. Ez a vásárlói igény hívta életre a Terrán leggazdaságosabb cserepét a Renova Plust. A kedvező árak mellett a Renova Plus négyféle színben – natúr, tégla, sötétbarna és fekete –, ColorSystem felületkezeléssel érhető el. A Renova Plus formáját tekintve klasszikus hullámos, így a legtöbb épület hangulatához kiválóan passzol. Ráadásul tömege is ideális a tetőfelújításhoz.

TetőtÉpítek: mindenre választ kapunk egy helyen

Amikor felújításba vagy építkezésbe kezdünk, rengeteg kérdést kell átgondolni. Az információk áradatában sokszor nehéz kiigazodnunk egy olyan területen, amelyet kevésbé vagy egyáltalán nem ismerünk. A cserepek kiválasztása mellett döntenünk kell a tető formájáról, az ereszcsatornáról, arról, hogy szükségünk van-e tető-hőszigetelésre, szeretnénk-e napelemes tetőcserepet. Nagy segítséget jelent, ha egyetlen platformon megtalálunk minden átgondolandó szempontot és a tetőépítéssel kapcsolatos kérdéseinkre választ kapunk. A Terrán TetőtÉpítek felületén nem csupán információk, részletes adatok, hanem referenciafotók, kalkulátorok, kisfilmek és edukációs anyagok segítenek az inspirálódásban, könnyítik meg a tervezést, a vásárlást, sőt a kivitelezést is.

A Terrán termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2023.04.19.