Teraszok, erkélyek burkolatainak ragasztása Sika termékekkel

Ha házunkat belülről már átalakítottuk és azt ki is pihentük a nyári szabadság alatt, végiggondolhatjuk, hogyan újítanánk fel régi teraszunkat, erkélyünket. Mielőtt kőműves kanalat ragadnánk, nézzünk át néhány fontos információt a kültéri burkolással kapcsolatban.

A ház körüli területek, mint az erkélyek burkolt felületei, gondos tervezést és kivitelezést igényelnek. Olyan általános problémákat kell megoldani, mint az egyenetlen padló felület vagy a nem megfelelő vízelvezetés. A  vízszigetelésnek  a többszöri  hőmérséklet változásból adódó  hő mozgást is el kell viselnie a burkolat alatt (Sika® SealTape-S, Sikalastic®-152).

A Sika szálerősített betonjavító habarcsot használ a magas mechanikai szilárdságú alapfelület biztosításához (SikaRep® S), mely gyors kötésű, zsugorodásmentes anyag. Ez azt jelenti, hogy a rugalmas, polimerrel módosított, cementkötésű vízszigetelő habarcs (Sikalastic®-152) már 24-48 órával a betonjavítás után kivitelezhető.

A cementkötésű csemperagasztót – akár fedett erkélyen, akár kültérben használjuk – a rugalmas vízszigetelésre hordjuk fel, így ellenáll a hő sokknak és a gyors hőmérsékletváltozás okozta mozgásnak (SikaCeram® -225).

A kültéri használatra szánt cementkötésű fugázó anyagok (SikaCeram® CleanGrout) szintén rugalmasak, jó mechanikai szilárdsággal és kopásállósággal rendelkeznek. Ezek a tulajdonságok fokozhatók, ha egy speciális latex anyaggal keverjük össze a fugázóanyagot (SikaCeram® LatexGrout).

Végezetül egy magas teljesítményű, egykomponensű, elasztikus poliuretán tömítőanyag használható a mozgási hézagok és csatlakozások tömítéséhez. (Sikaflex®-11 FC⁺)

A Sika mindig rendszerben gondolkodik, így a kültéri burkoláshoz is teljes körű megoldást nyújt:

Vízszigetelő réteg
Sikalastic®-152
Kétkomponensű, polimerrel módosított, szálerősített, cementbázisú, elasztikus vízszigetelő habarcs alacsony modulussal, melyet könnyű alkalmazni akár alacsony hőmérsékleten is.
Sika® SealTape-S
Elasztikus, vízszigetelő perem- és hézagszigetelő szalag csőáttörések, illesztések és nedvességnek kitett burkolatok alá.

Csemperagasztó
SikaCeram®-225
Magas teljesítményű, nagyon rugalmas csemperagasztó magas polimer tartalommal, bel- és kültérben egyaránt. Alkalmazható kerámia, természetes kő és műkő laphoz, porcelán lapokhoz, nagyméretű lapokhoz és padlófűtés esetén is (C2TE S1 osztály).

Fugázóanyag
SikaCeram® CleanGrout
Cementkötésű fugázóanyag 1-8 mm széles hézagig.
Vízálló, gomba- és penészálló, antibakteriális, magas kopásállósággal és stabil színválasztékkal (CG2 osztály).
SikaCeram® LatexGrout
Szintetikus gumi latex, mely speciális adalékszerként használható a fugázóanyagok teljesítményének növeléséhez. Növeli a rugalmasságot és csökkenti a vízbeszivárgást (S1 osztály).

Hézagtömítés
Sikaflex®-11 FC⁺
Elasztikus, poliuretán bázisú hézagtömítő, magas mechanikai szilárdsággal, mozgási hézagokhoz és csatlakozásokhoz, mind kültéri és beltéri alkalmazásra.

Termékeinket keresse a STAVMAT telephelyeken!