Terraplast Geotex „A sokoldalú, többfunkciós termék”

Mindennapjaink során gyakran találkozhatunk régebben épült nyomvályús utakkal, megsüllyedt járdákkal, nem megfelelően működő lapostetőkkel és az építményeink körül nem megfelelő vízelvezetéssel. Ezen problémák elkerülésére és megoldására ajánljuk a különböző felületsúlyú és mechanikai tulajdonságú Terraplast Geotex megnevezésű geotextília termékeinket, melyek a mai építési kultúrában teljesen elfogadottak és használatosak. 

A Terraplast Geotex geotextíliák a magas- és mélyépítési munkák számos területén, rendkívül sokoldalúan, szűrő, védő és elválasztó rétegként vagy ezek kombinációjaként kerülhetnek alkalmazásra.
Felhasználási területei: Szűrő-elválasztó rétegként út és vasútépítésben; földmunkák, talajmegtartó szerkezetek kivitelezésekor, szivárgó rendszerekben, eróziót megakadályozó talajmunkák esetén; víztározók, védőgátak és csatornák, illetve hulladéklerakók építésekor, továbbá védő-elválasztó rétegként, vízszigetelések mechanikai védelmeként lapos- és zöldtetőkben, burkolatok védő takarásaként és tetőszigeteléseknél alkalmazható.
Szűrő-elválasztó rétegként beépítve megakadályozza, hogy a csapadék vagy a talajvíz által szállított finom talajszemcsék bemosódjanak a durva kavics vagy zúzalékrétegbe, miközben a vizet átengedi.
Mechanikai védő vagy elválasztó rétegként a vízszintesen beépített bitumenes lemezek betonozás előtti védelmére, oldószervándorlás miatt össze nem illeszthető építőanyagok (például EPS/XPS hőszigetelések és lágy PVC vízszigetelő lemez) elválasztására.

           

A Terraplast Geotex alkalmas továbbá kertépítésben a kavicsréteg vagy fenyőkéreg (mulcs) alatt a felgazosodás lassítására és mérséklésére, ill. járdák, kocsibeállók és utak szerkezeténél megakadályozza a kavicsréteg talajba történő süllyedését, ezáltal a nyomvályúsodás kialakulását, stabilizálja az út szerkezetét.
Ezek mellett számos egyedi alkalmazásuk is lehetséges, mint pl. építési területeknél a kerítésre helyezve megfogja az építési munkálatok során keletkező port, ill. csökkentheti a zajhatást is.

Az alkalmazott termék típusa a termék mechanikai tulajdonságai (szakító szilárdság, szakadási nyúlás, stb.) és az adott felhasználási terület függvényében kerül megválasztásra (Terraplast Geotex Tipp: szűrés-elválasztás 100-200 g/m2, mechanikai védelem min. 300 g/m2, talaj és útpálya stabilizálás 150-300 g/m2).

Anyaguk: 100% polipropilén alapanyagú, nem szőtt, tűnemezelt szálszerkezetű, hőkezelt felületű geotextília
Egységtömeg: 85-1200 g/m2, tekercsméret az egységtömegtől függően: 100 g: 1,5x50 m és 1x10 m, 85 g: 1,5x60 m, ill. ezen kívül: 1 - 2 - 2,5 - 5 m x 50 - 100 m.

A Masterplast termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2023.04.20.