Tervezéstől a megvalósításig

Tippek a BMI Magyarországtól, hogy a tetőépítés és felújítás könnyen menjen

Legyen szó építkezésről vagy tetőfelújításról, az út hosszú és körülményes lehet a hőn áhított végeredményig. Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban gördüljön át az akadályokon, a BMI csapata összegyűjtött néhány tippet, az alapos tervezési fázistól kezdve az inspiráción át egészen a megvalósításig.


HOGYAN LÁSSON NEKI?

Álmai tetőjét megtervezheti deduktív vagy induktív módszerrel, amihez adunk néhány hasznos tippet:
Az induktív tervezés a kreatív inspiráció szakasza, azaz képek, ábrák vagy látványtervek gyűjtése. Az ötletbörzéhez hasznos segítséget nyújthatnak azok a felületek, ahol kiemelt fókuszban vannak a képes tartalmak, mint például a BMI Magyarország Instagram vagy Pinterest oldala. A Jótetőblog kínálatában pedig átalakulásról szóló sikersztorik, karbantartási és felújítási kisokosok, termékbemutatók, látványtervek és szebbnél szebb modern és otthonos házak várják az odalátogatót!

A deduktív tervezéssel vizuálisan megjeleníthetjük álmaink tetőjét. Ehhez ajánljuk figyelmébe a BMI Bramac tetőtervező alkalmazását, aminek segítségével pár kattintással árnyalt képet kaphat arról, milyen tető illik Önhöz. Amennyiben érdekli, milyen árak mentén valósulhat meg az elképzelése, vegye fel a kapcsolatot a BMI Bramac Tanácsadóival, akik teljes körű, személyre szabott árajánlatot adnak.

NÉHÁNY TANÁCS, AMIT ÉRDEMES BETARTANI

  1. 1. KEZDJE EL IDŐBEN A TERVEZÉST!
    Ha minél hamarabb észreveszi, hogy a tető egy része vagy teljes egészében felújításra szorul, akár egy nagyobb kár is könnyebben elkerülhető, így például nem kell majd egy kellemes szombat reggel arra kelnie, hogy beázott a tető vagy elkezd penészesedni az épület. Egy új ház építésekor sem szabad az utolsó pillanatra hagyni a tető tervezését. A megfelelő alapanyag, és szakember kiválasztásához idő kell. Időben lásson neki a folyamatnak, így biztosan nem akad meg az építkezés!
  2. 2. JÁRJON NYITOTT SZEMMEL!
    Az építkezés, felújítás nem olcsó mulatság, de ha jól időzít és nyitott szemmel jár, jelentős összegeket spórolhat. Érdemes rendszeresen figyelni a gyártók, illetve a kereskedések akcióit.
  3. 3. VÁLASSZON JÓ SZAKEMBERT!
    Minden háztulajdonos álma egy megbízható szakember, aki az elképzeléseknek megfelelő, minőségi munkát ad ki a keze közül. Ha teheti, nézze meg a választott szakember munkáit, beszélgessen olyan háztulajdonosokkal, akiknek előzőleg már dolgozott, így hitelesebb képet kaphat róla. Jó referencia lehet, ha a tetőfedő szakmai elismeréseket is a magáénak tudhat, vagy ha folyamatosan képzéseken vesz részt.
  4. 4. TÁJÉKOZÓDJON!
    Annak érdekében, hogy tulajdonosként releváns kérdéseket tudjon feltenni és megértse azt, amit a házán dolgozó szakember mond, nem árt, ha tisztában van alapvető fogalmakkal. Segítségére lehet ebben a BMI Bramac felújítási kisokos, mely ingyenesen e-book formájában letölthető.
  5. 5. GONDOLKODJON RENDSZERBEN!
    Csak tetőcserépből nem lesz tető, ezért érdemes rendszerben gondolkodni és a tetőcserepekkel együtt a gyártó saját rendszerelemeit előnyben részesíteni az utángyártott tartozékokkal szemben. A gyári alapanyagok minősége garantált, így azon sem kell aggódnunk, vajon kompatibilisek-e egymással. Találja meg az ön számára ideális rendszercsomagot!
  6. 6. KARBANTARTÁS!
    Ahhoz, hogy a fáradságos munka gyümölcsét sokáig élvezhesse, figyeljen oda a tető és a hozzá tartozó rendszerelemek karbantartására. Ugyan a kisebb karbantartási munkák saját kezűleg is elvégezhetőek, de ha biztosra szeretne menni, érdemes szakemberhez fordulni.


+1 KÉSZÍTSEN ÜTEMTERVET!
A jó időzítés és a megfelelő ütemterv készítésének hasznossága nemcsak mese: már a folyamat elején lesz egy elképzelésünk arról, körülbelül mivel mennyit foglalkozhatunk ahhoz, hogy ne fussunk ki az időből, minek mikorra kellene megérkeznie, illetve mikor van az az időszak, amikor a munkálatok miatt kicsit át kell szerveznünk a mindennapjainkat.

Ebből a listából megkapja a válaszokat a legfontosabb gyakorlati tudnivalókra:

A BMI Bramac termékek után érdeklődjön a STAVMAT építőanyag kereskedésekben!
2023.03.10.