Új 10 cm széles BAKONYTHERM válaszfal nyílásáthidaló

A régóta forgalomban lévő válaszfal nyílásáthidalói helyébe lépve, új, modernebb 10 cm széles és 6,5 cm magas válaszfal nyílásáthidalók gyártását kezdte meg a Pápateszéri Téglaipari Kft. Az automata gépsoron gyártott válaszfal nyílásáthidalók főbb jellemzői:

Az új válaszfal nyílásáthidalók fejlesztését egy mérnökirodával közösen valósította meg a gyártó. A többféle legyártott prototípus terheléses szilárdsági vizsgálataiból a most bevezetésre kerülő változat hozta a legjobb eredményeket.

A kisebb magasság (6,5 cm) és több légrést tartalmazó, új formájú kerámia papucselem miatt az új BAKONYTHERM válaszfal nyílásáthidaló tömege csak 10 kg/méter, 2/3-a a korábbi válaszfal áthidaló tömegének. Így egy kamionnal egyszerre több méter új válaszfal nyílásáthidaló szállítható el, mint az előző típusból.

Felhasznált anyagok:

Betonacél: Mint ismert, az olasz betonacél gyártók a legjobbak közé tartoznak. A minőség és a teherbírás szempontjából nem kötött kompromisszumot a gyártó. A felhasznált acél átmérője 2x2, 25 mm, szakítószilárdsága 1880 N/mm2, amely a normál B500-as betonacélhoz képest 3,7-szer erősebb.

Cement: Az import 42,5 Rapid cement 2 napos szabványos nyomószilárdsága 30 MPa, amely a régióban legjobb érték.

Kavics: A Dunántúl egyik legjobb bányájából származó kavicsot használják a gyártáshoz. Ezeket két féle szemcsenagyságból keverik össze. A betongyártást modern betonkeverő végzi, amely minden alkotót kimér és automatán adagol, ezért a minősége folyamatosan egyenletesen kiváló C30/37.

A termék után érdeklődjön a STAVMAT kereskedésekben!