ÚJ ELEMMAGAS NYÍLÁSÁTHIDALÓ

 A PÁPATESZÉRI TÉGLAIPARI KFT. TERMÉKVÁLASZTÉKÁBAN!


A Pápateszéri Téglaipari Kft. 2017-ben üzembe helyezett automata gépsorán egy új, előfeszített elemmagas nyílásáthidaló gyártása kezdődött meg 2018 nyarától.

Az elemmagas nyílásáthidaló legfőbb előnye, hogy az áthidaló fölé ráfalazás nem szükséges, mert a magassága egyezik a blokktégláéval. A gyártó Bakonytherm márkanéven forgalmazott új elemmagas nyílásáthidalójának további előnye, hogy csak 23 kg/méter a tömege, így 30%-kal könnyebb, mint más gyártók azonos méretű elemmagas nyílásáthidalói.

A Bakonytherm új elemmagas nyílásáthidaló jellemzői:

Az új elemmagas nyílásáthidaló fejlesztését egy K+F projekt eredményeként, egy mérnökirodával közösen valósította meg a gyártó.

A háromféle legyártott prototípus terheléses szilárdsági vizsgálataiból a most ismertetett változat hozta a legjobb eredményeket. A kialakítás lényege, hogy az áthidaló felső és alsó része a teherviselő, ezért a húzott és nyomott övet itt alakították ki. A középső rész pedig semleges, ezért a középső részen egy üreg található, amely javítja a hőszigetelést. Ennél a légkamránál megfogható az áthidaló, így a kézzel történő mozgatása egyszerű. Az új elemmagas áthidalót a rakatjának megbontása után csak a keskenyebb oldalára állítva szabad tárolni és mozgatni az építkezés helyszínén!

A gyártáshoz használt anyagok:

Betonacél: Olaszországban gyártott, sodrott betonacél huzal, amely a minőség és a teherbírás szempontjából a legjobb betonacél. A felhasznált acél átmérője 2*2,25mm, szakítószilárdsága 1880 N/mm2, amely a normál B500-as betonacélhoz képest 3,7-szer erősebb.

Cement: 42,5 Rapid cement. A 2 napos szabványos nyomószilárdsága 30 MPa, amely a régióban legjobb érték.

Kavics: A Dunántúl egyik legjobb bányájából származó kavics, amelyet kétféle szemcsenagyságból kevernek össze. A betongyártást automata betonkeverő végzi, amely minden alkotót kimér és automatán adagol, ezért a minősége folyamatosan és egyenletesen kiváló, C30/37.

A gyártó www.bakonytherm.hu honlapján, az elemmagas nyílásáthidaló termékoldalon minden adat és szükséges dokumentum (teljesítmény-nyilatkozat, alkalmazástechnikai útmutató, stb.) megtalálható illetve letölthető a termékről.

A Bakonytherm építőanyagok gyártója:
Pápateszéri Téglaipari Kft.
8556 Pápateszér, Téglagyári út 1.
Telefon/fax: (+36-89) 352-152
www.bakonytherm.hu