Új Rio Grande

Az új Rio Grande 2019 W-Flow swim spa egy hosszú fejlesztési folyamat eredménye. Egy jól felszerelt masszázsmedence, és egy teljes testet átmozgató „fitneszgépként” használható úszómedence tökéletes kombinációja. A hidromasszázs rész belső kialakítása azonos a népszerű Wellis Malaga medence ergonomikus elrendezésével. Felszereltségéhez tartozik a vízesés fúvókán kívül még 3 db világító csobogó, melyek vizuális hatásukkal pihentető légkört teremtenek. A 40 db hidromasszázs fúvóka révén a fürdőzőknek a lehető legjobb masszázsélményben lehet részük, míg szuperfinom szűrőbetétek tartják a jakuzzi vizét kristálytisztán. A swim spa ellenáramoltató rendszerrel ellátott úszó része teljesen új dizájn szerint lett kialakítva. Belső szélessége közel 2 méter, hossza 314 cm. Mérnökeink hosszú időt töltöttek szimulációval, hogy kifejlesszék a tökéletes úszótér formát, és megoldást találjanak a leghatékonyabb ellenáramoltató-rendszer megalkotására. A W-Flow áramoltató rendszer nagy előnye, hogy a hagyományos típusokéhoz képest kétszer annyi vizet mozgat meg. Sikerült a víz áramlási szélességét 50-60 cm közé szorítanunk, amely az áramoltató rendszer energiájának jobb kihasználása révén tökéletesen kiegyensúlyozott úszást tesz lehetővé. Az 5 előre programozott, és a 3 személyre szabott úszóprogram lehetővé teszi a leglassabb, legkényelmesebb úszástól a legnehezebb edzésig, az erőnléti szintünknek megfelelő testmozgást. Egy másik jelentős újítás, hogy a mechanikai elemek száraz helyen, és nem a víztérben vannak, így bármilyen mechanikai javítás elvégezhető a víz leeresztése nélkül. A Rio Grande 2019 swim spa féligsüllyesztett kivitelben is kapható, ami lehetővé teszi, hogy a medencét betonalap kialakítás nélkül, félig a talajba lehet rejteni.

Miért válasszunk swim spa-t a klasszikus úszómedence helyett?

Így a nyár közeledtével sokan elgondolkoznak rajta, hogy úszómedencét építtessenek a kertjükbe. Ha nem csak hűsölni és pancsolni akarunk, hanem első sorban az úszás, mint mozgásforma fontos számunka, akkor a keresgélés közben hamar találkozhatunk a medence alternatívájával, a swim spa-val. De mire jó ez a medence? Vajon praktikusabb, mint a jól bejáratott, épített konkurenciája? Hogy találjuk meg a számunkra legideálisabbat?

Kezdjük azzal, ami leginkább befolyásolni fogja a választásunkat: mérjük fel, hogy mekkora terület áll rendelkezésünkre. Az úszómedencék – főként az épített medencék – nagy helyet foglalnak, így ha kisebb udvarunk van, vagy csak beltéren tudjuk elhelyezni a medencét, egy swim spa mindenképpen jobb megoldást jelenthet számunkra. Az épített medencék kialakítása jóval hosszabb időt vesz igénybe, ki kell ásni az alapot, betonozni, ami akár két hétbe is beletelhet. Csak a melegebb hónapokban tudjuk használni őket, télen pedig le kell ereszteni a vizet. Ezzel szemben a swim spa jobban ellenáll az időjárás változásnak, így akár egész évben használható. Fenntartási költsége is alacsonyabb, éves szinten kb. fele az épített medencék 4-5 havi költségének. A swim spa félig süllyesztett kivitelben is kapható, ami lehetővé teszi, hogy a medencét betonalap kialakítás nélkül, félig a talajba lehessen süllyeszteni. Természetesen süllyesztés nélkül, különálló medenceként is használható, sőt akár máshova is áthelyezhető.

Ami még befolyásolhatja a költségeket, az a medencetető, amit mindenképp ajánlott használni, nem csak a medence könnyebb tisztántarthatósága érdekében, hanem biztonsági okokból is, hogy a környéken játszó gyerekek és háziállatok nehogy véletlenül beleessenek a vízbe. Az épített medencénél ez jelentős többletköltséggel jár, míg a swim spa-nál az alap ár részét képezi. 

Ugyan egy épített medence a luxus érzetét varázsolja a kertbe, ám a swim spa hosszú távon praktikusabb lehet. 

A termékekkel kapcsolatban további információkat a wellis.hu honlapon talál.