Útmutató a megfelelő vízmérték kiválasztásához

Mérőeszközök vásárlásánál érdemes minőségi szerszámot vásárolnunk, hiszen a méréseink eredményei kihatnak a teljes munkafolyamatra. A vízszintmérés egyik legrégibb és egyben legegyszerűbb eszköze a vízmérték. Mindenki ismeri, mindenki használta már. Most azt foglaljuk össze, hogy a vízmértékünk kiválasztásánál mire érdemes odafigyelni.

Egy vízmérték valójában néhány alkatrészből áll, melyek minősége és műszaki paraméterei meghatározzák, hogy egy minőségi mérőeszközről beszélhetünk-e.

A három meghatározó alkatrész a libella, a profil és a végdugó.

A libella gyakorlatilag a vízmérték lelke. Minőségi vízmértékek esetén a libella mind normál, mind fordított helyzetben pontos szintezést biztosít, a libellában lévő folyadék extrém hőmérsékletek mellett is állandó mozgást és buborékméretet garantál, antisztatikus, valamint jól látható még félhomályban is (fluoreszkálós). Választáskor érdemes megnézni ezeket a terméken, ha a gyártónak nincs mit takargatnia, akkor ezeket az értékeket jól láthatóan és egyértelműen feltünteti.

A profil súlya határozza meg a vízmértékünk stabilitását, ellenállóságát szállításkor, pakoláskor illetve természetesen használat közben is. Érdemes tehát minél nagyobb, de minimum 500 g/m profilsúlyú terméket választanunk.

A végdugó az ütéscsillapításért, és ilyen módon a vízmértékünk élettartamáért szavatol. Ezért célszerű olyan vízmérték mellett döntenünk, melynél az ütéscsillapítás megfelelő… az egy ill. két komponensű, cellás műanyag, esetleg gumírozott vagy gumi végdugók megvédik a mérőeszközünket.

SOLA a vízszintmérés szakértője
A SOLA 1994 óta rendelkezik ISO 9001 tanúsítvánnyal. Az ISO rendszernek megfelelően minden területen folyamatos minőségbiztosítási intézkedéseket alkalmaznak. Minden SOLA vízmérték finombeállítása és ellenőrzése egyedileg történik. Amit ráírnak, azt be is tartják. Garantáltan.

LIBELLA
A SOLA zártszelvény vízmértékek mérési tűréshatára legfeljebb 0.50 mm/m standard mérések esetén, mely felülmúl minden más minőségi vízmértéket.


Fordított mérésnél minden alumínium zártszelvényes SOLA vízmérték maximálisan 1.00 mm/m-es tűréshatárral rendelkezik! A nagyon pontosan megmunkált libelláknak köszönhetően a vízmértékek egyszerűen optimális megoldást nyújtanak fordított mérések esetén is. 

2011 óta minden SOLA vízmértéket a szabadalmaztatott FOCUS libellával szerelik fel. A gyűrűs libellákkal ellentétben a FOCUS libellák jóval élesebb kontraszttal rendelkeznek, így gyorsabb, pontosabb és jobb mérést tesznek lehetővé. Mindezt profi szakemberek által Európa-szerte végzett tesztek bizonyítják. A mindeddig felülmúlhatatlan pontossága mellett törésbiztonság és a deformálódással szembeni stabilitás jellemzi a FOCUS libellát. További minőségi tulajdonságai: A libella folyadék antisztatikus és fényállósága is kiemelkedő.

A SOLA által alkalmazott, szabadalmaztatott ultrahangos hegesztés garantálja, hogy a libella nem folyhat ki. Évtizedes tapasztalatuk és a know-how jelentette előnyük révén erre 30 év garanciát tudnak adni Önnek.

PROFILSÚLY
A SOLA vízmértékek esetében a profilsúly minden esetben több, mint 500 g/folyóméter. Ezáltal a SOLA vízmértékek élettartama lényegesen hosszabb, és különösen jól tűrik az igénybevételt. A nagy falvastagság megóvja a SOLA vízmértékeket a mindennapi elhasználódástól, vagy ha leejtenénk az építkezésen. Ez minimálissá teszi az esetleges pontatlanságot.


CSÚSZÁSGÁTLÓ VÉGDUGÓK
A RED/BIG RED modellek végdugóit csúszásgátló funkcióval látták el. A vízmérték ezáltal kényelmesen elhelyezhető és biztonságosan megtartható az adott felületen. Így például jelöléskor egy kézzel is biztonságosan lehet rögzíteni a vízmértéket.

www.sola-metal.hu