Viszlát álmatlanság, helló pihentető éjszakák!

Az alvás minősége az egyik legfontosabb tényező, ha jól akarjuk magunkat érezni napközben. Azok az emberek, akik jól alszanak, 50%-kal nagyobb valószínűséggel vannak jó egészségi állapotban és érzik magukat energikusnak, tettre késznek.

A jó alváshoz teljes sötétség kell!

A jó alváshoz 100%-os sötétre van szüksége szervezetünknek még akkor is, ha nem vagyunk azok a típusú emberek, akik csak teljes sötétben képesek aludni. Szemünk és a testünk folyamatosan reagál a fény és a sötét hatására még akkor is, amikor nem vagyunk ezzel tisztában és akkor is, amikor alszunk. A hálószobába beszűrődő fények – akár az utcai lámpák, a forgalom fényhatásai vagy a telihold világossága – megakadályozhatják, hogy elérjük a mélyalvás fázist, amikor a testünk pedig már ezt igényelné. Ideális esetben egy felnőtt szervezetnek az éjszakai pihenés 15-20%-át a mélyalvás fázisban kellene töltenie.

A sötétebb éjszakáktól ragyogóbb lesz a nappal!

Amikor megfelelő sötétségben alszunk végig egy éjszakát, akkor másnap szervezetünk sokkal fogékonyabb a természetes nappali fényre, ettől pedig energikusabbnak érezzük magunkat. Ez azért van, mert a napfény és a sötétség közötti kontraszt harmóniában van a biológiai óránkkal és azt üzeni testünknek, hogy napfényben legyünk aktívak, sötétben pedig nyugalomra vágyik.

Hogyan teremtsük meg az optimális feltételeket?

Azt sokan tudjuk, homlokzati ablakokra számos sötétítő megoldás létezik. Nincs ez másként a tetőtéri ablakok esetén sem. A VELUX árnyékolók és redőnyök széles választéka biztosítja számunkra a megfelelő körülményeket éjjelente is. A VELUX fényzáró rolók teljes sötétet biztosítanak, amikor arra van szükség, hiszen tartósínes kialakításuk miatt oldalt sem szűrődik be világosság, ráadásul bármely pozícióban megállíthatók az ablakon. Anyaguk nem engedi át a legerősebb fényt sem, így bármelyik színt, vagy mintát kiválaszthatjuk, ami illik a hálónk hangulatához. A VELUX tetőablakokra a fényzáró roló belülről kerül felhelyezésre és az ablakra szerelt rolótartóknak köszönhetően ehhez szakember segítségére sincs szükségünk, az útmutató és pár egyszerű szerszám segítségével magunk is pár perc alatt el tudjuk végezni.

A belső fényzáró roló standard színei külső hővédő rolóval együtt Komfortcsomagban is kaphatók, 10% kedvezménnyel!