Vízszigetelés fontossága

Tudjon meg többet a nedvesség épületekre gyakorolt káros hatásáról!

A talajvíz, a csapadék és a pára szerkezetkárosító hatása kevésbé ismert, azonban fontos tudni, hogy épületeink szerkezetének minőségét, élettartamát és használhatóságát jelentősen lecsökkentheti a nedvesség. A vízszigetelés hiányára, elhasználódására utaló jel lehet a penész megjelenése a lakásban, a vakolat lehullása, vagy a fűtésszámla növekedése. A nem megfelelően szigetelt házak fűtésszámlája magasabb, mivel a vizes falak jó hővezetők, így nem képesek benttartani a belső meleget. A vakolat gyakori felújítása komoly anyagi megterhelést jelenthet, illetve nem elhanyagolandó a penész egészségkárosító hatása sem.

Ezen problémák elkerülésére, megszüntetésére ajánl biztonságos és költséghatékony megoldást a Sika Hungária Kft két terméke, a vízzáró injektáló krém (SikaMur InjectoCream-100), illetve  a cement kötőanyagú, víz-, nedvesség- és pára elleni kenhető szigetelése (SikaTop Seal-107).

Vízszigetelési előírások

Magyarországon kormányrendelet írja elő a vízszigetelési előírásokat. Tudjon meg többet a szabályozásról!

Kormányrendelet mondja ki, hogy az építményt és a részeit védeni kell a víz, a nedvesség (talajvíz, talajnedvesség, talajpára, csapadékvíz, üzemi víz, pára stb.) káros hatásaival szemben. A talaj irányából ható nedvességhatások ellen vízhatlan szigeteléssel kell megvédeni a huzamos tartózkodásra szolgáló helyiségeket.

Ismerje meg jobban a Sika vízszigetelő termékeit!

Ismerkedjen meg közelebbről a termékek tulajdonságaival, felhasználási területeivel, illetve a felhasználási tudnivalókkal!

A SikaTop Seal-107 cement kötőanyagú, víz-, nedvesség- és pára elleni kenhető szigetelés könnyen felvihető ecsettel a kezelni kívánt területre, nem igényel keverővizet, nagyon jó a tapadása, megvédi a betont a karbonizációtól, nem korrodálja az acélt és a vasat, átfesthető, illetve kiváló páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik. A termék alkalmas alagsorok, pincék, új építésű alapozások vízszigetelésére, lyukak, hajszálrepedések kitöltésére. Felvitel előtt az alapfelületet be kell nedvesíteni és magas nyomású vízsugárral vagy szemcsefúvással el kell távolítani a lyukakból az összes szennyező anyagot, mint például a cementiszapot, illetve a felületi szennyeződéseket. Ezt követően keverjük össze az A és B konponenst, majd hordjuk fel az anyagot erős szálú ecsettel. Vegyük figyelembe, hogy a két réteg felvitele között várakozási időt kell tartanunk, ami függ a hőmérséklettől.

A SikaMur vízzáró injektáló krém könnyen alkalmazható, nem igényel különösebb hozzáértést, egykonponensű, nincs szükség a lyukak előzetes benedvesítésére. Gyors injektálást tesz lehetővé, mivel nem igényel várakozási időt az anyag bejuttatásánál összehasonlítva a nyomás alatti rendszerrel és nincs szükség utántöltésre, mint a gravitációs rendszernél, így meggyorsítja a felhasználást. A beinjektálás után felszívódik a nedves falban, ott egy vízzáró réteget képez és megakadályozza a további nedvesség felszívódását, így tökéletesen alkalmas talajnedvesség elleni szigetelésre. A vízzáró injektáló krém az utólagos injektálási eljárások közé tartozik.