weberpas topDry öntisztuló vékonyvakolat Látható tisztaság, hosszantartó szépség

A weberpas topDRY az első vékonyvakolat, ami a nemesvakolatok tulajdonságain felül öntisztuló, és környezetbarát módon fejti ki hatását. Magyarország éghajlati tulajdonságai miatt szinte mindenhol megjelenhet a homlokzatokat elcsúfító zöldes- szürkés alga. Fokozottan ügyeljünk a vakolat kiválasztáskor arra, hogy milyen az épület körüli növényzet, vannak-e vízfelületek a közelben. Ha igen, mindenképpen érdemes weberpas topDry vékonyvakolattal ellátni az épületet.

A weberpas topDRY AquaBalance® technológiája révén a felületi nedvesség szabályozásának köszönhetően optimális és tartós védelmet nyújt az algák és a gombák ellen. Az ásványi nemesvakolatokhoz hasonlóan felveszi a nedvességet, majd amint a nedvességhatás (például eső) megszűnik, a vakolat azt gyorsan és egyenletesen elpárologtatja. A weberpas topDRY e tulajdonságának köszönhetően a homlokzat évekig szép és tiszta marad.

Hová kerül a homlokzatra érkező nedvesség?
Egy vakolatrendszer két különböző módon tudja biztosítani, hogy felülete hosszú távon is száraz maradjon. Hatékonyan taszítja a felületén megjelenő vizet (hidrofób), vagy felszívja azt (hidrofil).

Hidrofób vagy hidrofil?
A hidrofób anyagok taszítják a nedvességet, mint például egy sima üvegfelület. A vízcsepp megtartja felületi feszültségét, és a felületen egy kis golyóként megáll. Amíg ez a kis csepp elpárolog, órák is eltelhetnek. A víztaszító vakolatok esetében, a vakolat nem szívja magába a nedvességet, hanem taszítóképességnek köszönhetően sok kis vízcsepp marad a felületén. A vízcseppek így koncentrált nedvességgyűjtőket képeznek, ezek a nedves foltok pedig ideális táptalajt jelentenek az algák és a gombák számára.
A hidrofil anyagok felszívják a nedvességet, mint az itatóspapír. A nedvesség egyenletesen szétterül a felső rétegben, ahol így nem képez vízzel terhelt felületet. A megnövekedett párolgási felület gyorsabb száradást eredményez.
A gombásodás, illetve az algásodás megakadályozása érdekében fejlesztette ki a weber az AquaBalance® technológiát.

A működési elv
Egy teljesen egyedülálló elv alapján működik: az ásványi nemesvakolatok mintájára felszívja a nedvességet a felületi kapillárisain keresztül. A kapillárisok miatt a párolgási felület jelentős mértékben megnövekszik, így gyorsabb száradást tesz lehetővé. Amint eláll az eső, és a levegő újra száraz lesz, a vakolat gyorsan és egyenletesen leadja környezetének a nedvességet.

Nedvességfelvétel
A weberpas topDRY egyenletesen felveszi a nedvességet. Ez egy megnövelt párolgási felület létrejöttét eredményezi, ami gyorsabb száradást eredményez.

Nedvességleadás
Amint eláll az eső, a nedvesség a környező levegőbe diffundál. A vakolat újra száraz, és nem képez táptalajt az algák és a gombák számára.

A weberpas topDRY egy sor további előnnyel rendelkezik:
• Öntisztuló – így a fehér homlokzat sem jelenthet gondot
• Sokoldalú alkalmazhatóság: minden webertherm hőszigetelő rendszerünkhöz alkalmazható.
• Óriási színválaszték: a weberpas vakolatok minden színárnyalatában elérhető.
• 5 féle struktúrában kapható
• Kémia helyett fizika: mivel nem tartalmaz kimosódó vegyi anyagokat, így természetes módon járul hozzá egészséges lakókörnyezetünk fenntartásához.
• Környezetbarát: mivel nem tartalmaz biocid gombaölő adalékot, így az nem is mosódhat ki. Ezzel védi vizeink tisztaságát.
• Tartós hatás: mivel fizikai elvek alapján működik, a nedvességszabályzás hosszú távon is megtartja hatását, a homlokzat pedig tovább szép marad.

Hol használható az alga-és szennyeződésmentes vékonyvakolat?
• Új és régi házak fedővakolataként
• Színes homlokzatok kialakítására
• Hőszigetelő rendszerek külső rétegeként
• Alapvakolatok fedővakolataként
• Belső felületképzésekre

A kiváló minőségű weberton topDry homlokzatfestékünk használatával pedig lehetőség nyílik az ilyen vakolattal készült homlokzatok felújító átfestésére is, mellyel növelni lehet a „top dry-hatást”.

A Weber termékeket keresse a STAVMAT Építőanyag Kereskedésekben!
2022.09.23.