weberpas topDry vékonyvakolat - Aquabalance technológia

A weberpas topDry egyedülálló technológiája révén a felületi nedvesség szabályozásának köszönhetően optimális és tartós védelmet nyújt az algák és a gombák ellen. E tulajdonságainak köszönhetően a homlokzat évekig szép és tiszta marad.

A weberpas topDry vékonyvakolat a webertherm homlokzati hőszigetelő egyik fedővakolata, de alkalmazható hagyományos vakolt felületeken is. Ebben az esetben ügyelnünk kell arra, hogy az alapfelület megfelelően sima legyen, hiszen a vékonyvakolatok egyenletes felületen nyújtják a megfelelő esztétikai élményt. A megfelelő felületet webersan presto 300 simítóvakolattal, vagy weber M742 H fehérglett alkalmazásával érheti el, melynek feldolgozása után webertherm primer vékonyvakolat-alapozóval biztosítjuk a tökéletes tapadást, az alapfelület és a színvakolat között.

Homlokzatvakolatok működési elve

Egy homlokzati vakolatrendszer két különböző módon tudja a csapó eső elleni védelmet biztosítani.

A víztaszító (hidrofób) vakolatok (műgyantás, szilikát, szilikon) esetében, a vakolat nem szívja magába a nedvességet, hanem esőzéskor taszítóképességnek köszönhetően sok kis legördülő vízcsepp képződik rajta, amelynek egy része elakad a vakolat mélyedéseiben. A vízcseppek így koncentrált nedvességgyűjtőket képeznek, ezek a nedves foltok pedig ideális táptalajt jelentenek az algák és a gombák számára, ott ahol a környezet ehhez „ideális”.

A hidrofil tulajdonságú weberpas topDry vékonyvakolat az ásványi nemesvakolatokhoz hasonlóan felszívja a nedvességet a felületi kapillárisain keresztül.  A kapillárisok révén a párolgási felület jelentős mértékben megnövekszik, így gyorsabb száradást tesz lehetővé.  Amint eláll az eső, és a levegő páratartalma lecsökken, a vakolat gyorsan és egyenletesen leadja környezetének a nedvességet, így a felülete gyorsan ismét szárazzá válik, mely csökkenti az algák megtelepedésének veszélyét.                        

 

az alga       

Mikor készüljön weberpas topDry vékonyvakolattal homlokzati hőszigetelő rendszer?

Magyarország éghajlati tujadonságai miatt szitte mindenhol megjelenhet a homlokzatokat elcsűfító zölde- szürkés alga. Fokozottan ügyeljünk a vakolat kiválasztásakor arra, hogy milyen az épület körüli növényzet, vannak-e vízfelületek a közelben. Ha igen, mindenképpen érdemes weberpas topDry vékonyvakolattal ellátni az épületet.

A hamarosan forgalomba kerülő weberton topDry homlokzatfestékkel pedig lehetőség nyílik az ilyen vakolattal készült homlokzatok felújító átfestésére is, mellyel növelni lehet majd a „top dry” hatást.

Algásodásra hajlamos környezet:

    

Bővebb információ: Látható tisztaság, hosszantartó szépség

Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. | Weber divízió
2085 Pilisvörösvár, Bécsi út 07/5 hrsz.
+36 (26) 567-600 | info@weber-terranova.hu
weber-terranova.hu | fb.com/weberterranova