Zuhanyfolyóka – mely faházakhoz ideális

Nyaraló építés tekintetében már nem számít újdonságnak a fa, mint alapanyag használata. Egy ilyen ház egyszerre lehet modern és hagyományos, mely a természettel összehangolva kínálja a tökéletes idillt, ha pihenésre vágyunk. A mai modern építészeti megoldások pedig egyre inkább eloszlatják a tévhiteket a fa, gerenda és rönkházakkal kapcsolatosan.

Nyugalom szigete
Minden nyaraló elengedhetetlen része a fürdőszoba, ahol – főleg, ha zuhanyzó lett kiépítve - fontos odafigyelni a vízelvezetés megoldására is, hiszen a fa könnyen elázhat, ha nincs jól kezelve.
Porózus tömítések vagy apróbb repedések okozhatnak kis mennyiségű vízszivárgást a talaj felülete alatt, mely idővel, elvezetés hiányában a fa szerkezetben okoz problémát.

Megoldás - a másodlagos vízelvezetés
Erre a hibalehetőségre kínálja az AlcaPlast a másodlagos vízelvezetéssel rendelkező APZ1S és APZ101S zuhanyfolyókáit, melyek kialakításuknak köszönhetően elvezetik a folyóka és a járólap között keletkezett nedvességet vissza a folyókába, így nem kell tartani az elázástól.

Műszaki értékek
Az APZ1S és 101S zuhanyfolyókák beltéri használatra, térbe vagy falhoz közeli pozíció beépítéséhez használhatók. Perforált, rozsdamentes rács illeszthető rá.
Modern építészeti megoldások végett tehát bátran belevághatunk egy fából készült nyaraló építésébe, melynél már a megfelelő vízelvezetés is kivitelezhető.