Miért különleges a korcolt tetőfedés?

A tető esztétikájában az épület stílusát és hangulatát, minőségében annak élettartamát határozza meg.

A LINDAB svédacél síklemez tetőfedései kiemelkedően magas minőségű, speciális összetételű korcolt lágyacéllemezből készülnek.

Ez az úgynevezett PLX anyag, amely egyszerre lágy és kemény. Lágysága vetekszik a horgonyéval, míg mechanikai szilárdsága a legmagasabb értékeket képviseli.

Színét és egyben meghatározó karakterét, egy háromrétegű speciális műanyagbevonatnak köszönheti. Ez a műanyagréteg az esztétikus megjelenés mellett, a tetőlemez korrózióállóságát, és ezáltal tartósságát is fokozza. A Lindab korszerű bevonatos síklemezei 22 féle színben és egy natúr színmentes anyagban választhatóak.


MIK A LINDAB PLX TETŐFEDÉS ELŐNYEI?

• Könnyű megmunkálhatóság
5 fok feletti tetőhajlásszögnél tökéletes vízzárás mellett, szinte bármilyen tetőforma (egyenes, íves, homorú, vagy domború) egyszerűen és biztonságosan burkolható. Ugyancsak burkolhatók a körcikkelyekből álló, szűkülő felületek, a homlokzatra függőlegesen lefutó részletek, de olyan egyedi formák is, ahol a hagyományos cserép tetőfedés fel sem merülhet.

• Időjárásállóság
mivel a fémlemezfedések anyagai közül a PLX hőmozgása a legkisebb (az ötvözött cinklemez hőmozgásának kb. fele), ami a tetőre ható nagy hőmérsékleti különbségek miatt rendkívül előnyös tulajdonság. Az acélmag erős szilárdsága miatt a szélsőséges időjárás nem tud kárt tenni benne. A tetőfedő lemez nem karcolódik, nem törik, és az egyre gyakoribb nyári jégverések sem rongálják a felületét.

• Korróziómentesség
a tetőlemez többrétegű, speciális műanyag bevonatának zárt szerkezete, és a kétoldali tüzihorganyzás nem engedi a nedvességet a lemez acélmagjához, így a korrózió kizárható. Ennek köszönhetően pedig – szakszerű kivitelezés mellett – a tető élettartama az 50 év felé közelít.

• Design
a LINDAB PLX síklemezfedés alapanyaga lehet a kiváló minőségű Lindab Elite fényes felülettel, vagy ugyanennek a bevonati rendszernek a matt változata, a Lindab Elite matt bevonati rendszerű tüzihorganyzott acél, amely hatékonyan megtartja színét és véd a korrózióval szemben. 2017-ben vezettük be a DuraFrost bevonati rendszerű termékünket, strukturált matt felülettel, mely igazi felsőkategóriás acéllemez bevonat. A hagyományos bádogos szerkezet színére leginkább hasonlító Lindab Magestic PLX az ezüstös szürke színű cink-magnézium bevonat révén a hagyományos horganybádogfedés elegáns, patinás, „nemesfém-jellegű” megjelenését nyújtja.

Közös vonásuk, hogy mind a négy bevonattípusból a legváltozatosabb megjelenésű egyedi tetők valósíthatók meg, akár a legmodernebb, minimalista stílusban, akár a hagyományos-klasszikus stílusban.

A Lindab PLX tetőfedés egy olyan letisztult, sík felületű, szabályos geometrikus mintázatú megoldás a tetőn, mely hosszú évtizedeken át különleges és nagyvonalú megjelenést nyújt minden igényes épületnek.